Grimmige Schrijfwedstrijd levert veel reacties op

200 jaar geleden is het eerste boek van de Gebroeders Grimm uitgegeven. Ter ere daarvan heeft het Fantastyval de Grimmige Schrijfwedstrijd uitgeschreven. Het thema ‘schrijf je eigen sprookje gebaseerd op de sprookjes van Grimm’ sloeg blijkbaar erg aan, want er kwamen in korte tijd 115 eigentijdse sprookjes binnen bij de jury.

De juryleden, waaronder fantasy- en kinderboekenschrijver Peter Schaap, schrijver Martijn Lindeboom en uitgever LeoArie Elsenaar van uitgeverij Parelz, hebben zich hierover gebogen en hebben na wijs beraad hun oordeel geveld.

De uitslag van de wedstrijd is dan al wel bekend bij de jury en de organisatie, de winnaar moet helaas nog even wachten tot het Fantastyval.
Op zaterdag 14 juli aanstaande wordt op Landgoed Wouwse Plantage de winnaar bekend gemaakt en krijgt hij of zij naast een prijs van € 400,00 een grimmig Aandenken.

Elly Stolk van de organisatie: er zijn vele leuke, spannende en grimmige sprookjes binnengekomen. De jury heeft een moeilijke maar zeer leuke taak gehad. De beste drie sprookjes worden als een ‘voorgedragen toneelstuk’ getoond op het Fantastyval.
Maar het zou zonde zijn om niets te doen met de vele andere leuke sprookjes. Wij hebben daarom besloten om nog een aantal van deze verrassende verhalen voor te laten dragen door één van de vertellers die op het Fantastyval rondlopen.

Leave a Comment