Gelukkig Nieuwjaar met Fantasyboeken.org!

Het is afgelopen met 2013! Een nieuw jaar vol nieuwe kansen en mogelijkheden en goede voornemens. Ook vele schrijvers en vertellers hebben volop plannen en wensen voor 2014. Fantasyboeken.org vroeg ze wat zij voor ons in petto hebben.

tisa pescar Tisa Pescar – Debuteerde in 2013 bij Luitingh met Alfa
“Mijn plannen voor volgend jaar zijn o.a. het schrijven van een nieuw boek, een vervolg op Alfa, en het verder uitbreiden van mijn bedrijf Beth Boom. Ik hoop dat 2014 voor iedereen een mooi jaar wordt waarin zijn of haar wildste fantasieën tot leven zullen komen.”

iris-compiet

Iris Compiet – Illustratrice
“Voor 2014 wens ik iedereen mooie epische avonturen, groot of klein. Avonturen die tot nieuwe verhalen zullen gesponnen worden. Zelf is dat precies wat ik van plan ben, avonturen beleven en verhalen maken.”

de jonge honden De Jonge Honden – Nederlandse Vertelgroep
“Vertelgroep De Jonge Honden wenst iedereen voor 2014 veel problemen en missies vol obstakels toe. Zonder wolf zou roodkapje alleen even heen en weer naar oma zijn geweest en als Frodo die ring niet hoefde te vernietigen was hij zijn hele leven in de Shire blijven chillen. Problemen en obstakels maken de verhalen. In het nieuwe jaar willen we al die nieuwe en oude verhalen samen met jullie en de andere vertellers delen tijdens storyjams op alle fantasy festivals van Nederland. Dus laat je favoriete festival weten dat het tijd wordt dat de Jonge Honden een story-jam komen houden in 2014. Als we er dan toch zijn vertellen we met alle liefde meteen het langste verhaal ooit geschreven. De Mahabaratha; een heilig boek van bijna 4000 jaar oud over de strijd om één troon. Tot op de festivals!”

an janssens

Ann Janssens – Debuteerde in 2013 bij Luitingh met Drakenkoningin
“Mijn literaire plannen voor 2014 zijn duidelijk. Eerst en vooral ga ik het vervolg op Drakenkoningin afschrijven. De publicatie is immers gepland voor oktober. Daarna begin ik meteen aan een volgend boek, dat zich in een totaal andere wereld afspeelt. Ik zit al sinds mijn kindertijd op het verhaal te broeden, dus dat wordt groots! Verder wil ik zo veel mogelijk fantasybeurzen en –evenementen bijwonen, om lezers en zielsgenoten te ontmoeten. Jullie wens ik veel van hetzelfde toe. Voor diegenen die graag schrijven: dat je minstens één boek mag afwerken in 2014. Voor diegenen die graag lezen: dat je minstens één topboek mag ontdekken. En voor iedereen: tonnen plezier op de fantasy evenementen die eraan komen.”

adrian stoneAdrian Stone – Bekend van o.a de Duiveltrilogie
“Ik wens de lezers een avontuurlijk, liefdevol en gezond 2014, met veel ruimte voor fantasie in alle facetten van het leven. Mijn plannen voor 2014 zijn om verder te schrijven aan mijn zesde boek “Magycker”. In 2013 heeft het schijven enige tijd stil gelegen wegens ziekte, maar het gaat nu gelukkig een stuk beter. Verder wil ik weer veel fantasybeurzen en –events in Nederland en België bezoeken, alsmede Loncon 3 in de UK. Ook hoop ik internationaal voort te kunnen bouwen op het succes van de Duivel trilogie, hoe uitdagend die opgave ook is. Opgewekt voorwaarts dus!”

stan

Stan Nicholls – Schrijver van de ‘Orcs’
“De uitgeverswereld gaat op dit moment door een perfecte storm. Het internet, de verdwijning van vele boekwinkels en bibliotheken, het advent van de e-books, piraterij en de recessie zijn slechts enkele van de uitdagingen waarvoor we staan. Verandering zorgt voor een onzekere toekomst. Maar een ding zal nooit veranderen: de menselijke honger voor verhalen. Wat de toekomst ons ook brengt, mensen zullen altijd verhalen lezen en schrijven. Afgelopen jaar raakte ik geinterresseerd in korte verhalen en publiceerde ik mijn eerste collective in November. In 2014 komt er ook een collectie korte verhalen van mij uit, verwant aan mijn serie over Orcs. Het heet: ‘Orcs: Tales of Maras-Dantia’. Toch verlaat ik het romanschrijven niet. Ik werk nu aan een epische fantasyverhaal dat in een deel moet passen, ook al is het een groot idee en een dik boek. Daarnaast wil ik een graphic novel schrijven en heb ik nog vele ideeen, waaronder een steampunk verhaal. Zoals ik al zei is de boekenwereld onzeker, dus we zullen zien. Ik zie lezers als het belangrijkste onderdeel van het schrijfproces. Als lezers niet hun handen in een zakken of portemonnees staken, dan had ik geen leven. Hun mening vormt ons schrijven en hun support is alles. Daarom wens ik al mijn Nederlandse vrienden een vredig, gezond en voorspoedig Nieuw Jaar. Ik wens jullie goede verhalen toe om te lezen, en veel succes aan degenen die willen schrijven.”

Leave a Comment