Female Fantasy Force op de Elf Fantasy Fair

Tijdens een lezing op de Elf Fantasy Fair die op zaterdag 16 en zondag 17 april in het Nederlandse Haarzuilens plaatsvindt, vertellen schrijfsters Tisa Pescar, Thirza Meta, Mel Hartman en Kim ten Tusscher wat hen drijft, waar zij hun inspiratie vandaan halen en waarom Nederlandstalige fantasy niet mag ontbreken in jouw boekenkast.

Beleef fantasy op z’n breedst, want deze vier fantastische vrouwen hebben ieder een geheel eigen visie, stijl en aanpak. Ze begeven zich niet zelden buiten de gebaande paden van de fantasyliteratuur en overschrijden de grenzen van de bekende subgenres.

(De lezing zal op beide dagen plaatsvinden in The Lecture Hall, van 14.45 – 15.30 uur. Meer informatie over de Elf Fantasy Fair vind je hier.)

Tisa Pescar
Tisa Pescar werd in 1967 in Rotterdam geboren. Al vanaf haar kindertijd schrijft zij bovennatuurlijke verhalen, die zich afspelen in onze gewone wereld en in deze tijd. Inspiratie haalt Tisa o.a. uit hekserij, Oost-Europese legendes, waarin duistere wezens zoals weerwolven, vampiers en demonen een rol spelen, en liefdesrelaties die gebaseerd zijn op polygamie en biseksualiteit. “Jachtmaan”, haar eerste boek in de serie MaanMysteries, verscheen in 2008 bij uitgeverij Kramat, waarna nog twee delen volgden: “Wolfmaan” en “Heksenmaan”.

Thirsa Meta
In 2008 debuteerde Thirza Meta (Gent, 1976) met het eerste deel van het groots opgezette fantasy-epos Zeríans Vloek: “Wortelboom”. In deze romancyclus maakt de lezer kennis met een wereld waarin goed en kwaad niet altijd even eenduidig zijn. Thirza heeft er bewust voor gekozen de verhaallijnen binnen een grijsgebied af te tekenen. Haar opleiding tot klinisch psychologe heeft daar veel mee te maken. Dat uit zich tevens in de accenten die ze legt op communicatie, motivatie en intra- en interpersoonlijke conflicten in haar romans en korte verhalen.

Mel Hartman
Mel Hartman begon op negenjarige leeftijd met het schrijven van gedichten, romannetjes, kinderverhalen en toneelstukken. Rond haar puberteit ontdekte ze echter dat het fantastische genre haar het meest aansprak. Haar fascinatie en interesse voor parapsychologie, mythologie, ufologie, magie en dromen verwerkte Mel reeds vroeg in al haar schrijfsels. Haar middelbare studies rondde ze af in de kunstgeschiedenis/plastische kunsten. Na Mels hogere studies in de klinische psychologie, werkte ze als slaapanaliste/psychologe. Momenteel woont ze met haar echtgenoot en hondje Kiwi in haar geboortestad Oostende, in een boerderijtje.

Kim ten Tusscher
Kim ten Tusscher (Hengelo, 1979) had nooit ambities om te gaan schrijven. Haar interesse voor mensen verwerkte ze liever in beeld dan in woord. Toch begon ze in 2006 met het op papier zetten van een verhaal. Dit resulteerde in “Hydrhaga”, dat in 2008 werd uitgegeven. Sindsdien is schrijven niet meer weg te denken uit haar leven. Na haar debuut volgde al snel “Gebonden in Duister”, het eerste deel van de trilogie over Lilith. In dit verhaal daagt Kim de lezer uit om, net als de personages, een kant te kiezen in de machtsstrijd die gaande is. Dit blijkt geen makkelijke keuze, omdat niets is wat het op het eerste gezicht lijkt. Kims verhalen kenmerken zich door de geloofwaardige personages. Daarnaast speelt religie een belangrijke rol.

Leave a Comment