Fantastische Vrouwen – Verbeeldingskracht ontrafeld

De plaats: Fantasyval, Wouwse Plantage
De tijd: 16 juli, 15.30 en 17 juli, 15.00

Tisa Pescar, Thirza Meta, Stéphanie de Geus en Adinda Volkers nemen u mee op een tocht langs de wortels van hun werk.
Voor u ontrafelen ze de kracht die hen allen bindt: de verbeeldingskracht. Waarom schrijven ze wat ze schrijven? Wat drijft hen? Wat inspireert hen? En hoe houden ze hun muze onder de duim?
Vier vrouwen die de nuance niet schuwen maar ook duidelijke taal durven spreken, zullen u openhartig bijpraten over schrijven en schrijverschap.

Over de menselijke maat in de roman, weerbarstige karakters en feilbare helden. Over laffe prinsen en dappere dienstmeiden. Maar bovenal, over kwetsbaarheid en de ziel.
Wat maakt ons menselijk, wat maakt onze personages menselijk? In deze lezing wordt de ziel van het verhaal blootgelegd.

Tisa Pescar schrijft spannende fantasyverhalen met een duister tintje. Tot nu toe verschenen Jachtmaan, Wolfmaan en Heksenmaan bij uitgeverij Kramat. Kort werk verscheen ook bij Parelz.

Thirza Meta is de geestelijk moeder van de fantasyreeks Zerians Vloek. Wortelboom, Muziekwevers en Maanhoedster verschenen reeds. Thirza legt zich nu toe op het laatste deel.
Verhalen van haar hand verschenen in Pure Fantasy en bij uitgeverij Parelz.

Stéphanie de Geus schrijft korte verhalen voor uitgeverij Parelz en werkt ondertussen aan een roman die hopelijk via de boekhandels zijn weg naar de lezers zal vinden.
Tevens is zij eigenares van de website www.fantasyboeken.org. Een site die bruist van leven en waar afwisselend artikelen, recensies en interviews op verschijnen

Adinda Volkers is de auteur van Vrouwe van Arak, een kroniek van de Eenhoornrijders. Zij schrijft fantasy die zowel invloeden van urban fantasy als van SF laat zien. Het tweede deel nadert voltooiing.
Kortverhalen staan in bundels van Verschijnsel en Pure Fantasy.

Leave a Comment