Evenement | Loncon3 – De voorpret

2014-08-14 07.55.48Naar sommige evenementen kijk je maanden uit. Het lijkt heel ver weg maar ineens is het dan toch zo ver: LonCon3 gaat van start. Een dag van te voren kon je de toegangspas ophalen, maar de echte voorpret begon natuurlijk al weken geleden: met het doorwerken van het programma. Met een dik boekwerk dat ruim 600 programmaonderdelen bevat, is de keuze gigantisch. Voor ieder is echt wat wils en het is dan ook lastig om tussen sommige onderdelen te kiezen. Want wordt het een worldbuiding class van Robin Hobb of toch het panel met Thomas Olde Heuvelt en Floris Kleijne? En wordt het een lezing over de middeleeuwen in het fantasy genre of toch een lezing over het Young Adult genre?

Alleen al aan het programma heb je dagenlang pret. Misschien dacht je maanden geleden dat je wel even tussendoor kon shoppen in Londen. Niets is minder waar, aan vijf dagen heb je nog niet eens genoeg om alle leuke dingen te zien en doen op de conventie. Er zijn speciale gasten ceremonies, speciale evenementen, en ook genoeg verkopers voor boek-, spel- en gameliefhebbers. Hou je meer van illustraties? Ook daarvoor zijn er workshops, en tentoonstellingen – te veel om op te noemen! Kiezen is het lastigste, en het komt meer dan eens voor dat er vijf programma onderdelen samenvallen die we allemaal willen zien. Kortom, genoeg te zien, doen en natuurlijk te lezen hier de komende dagen op Fantasyboeken.org live vanaf 72nd World Science Fiction Convention in Londen!

stepheditorStéphanie de Geus zette Fantasyboeken.org op in 2010 om de fantasyboeken en auteurs in Nederland meer onder de aandacht te brengen. Dit jaar viert de site zijn vierjarig bestaan. Stéphanie woonde twee jaar in de UK vlak naast Manchester en werkte als editor. Inmiddels woont ze weer in Nederland om zich volledig te richten op Fantasyboeken.org. www.stephaniedegeus.nl

Leave a Comment