Elf Fantasy Fair 2011

Elfen, groene wezens, gothics, Mario en pluizige honden met staart. Een kolkende massa wezens die door elkaar lopen en elkaar vriendelijk aanvallen met een rubberen zwaard. Zowel de doorgewinterde fantasykenner als de nieuweling zal dit beeld herkennen: de Elf Fantasy Fair.

Net zoals elk jaar lijkt de Fantasy Fair groter te worden. Meer stromingen, nieuwe dingen, maar zoals altijd heel veel enthousiaste mensen. Elk jaar lijkt het drukker te worden en het is ook niet verwonderlijk dat op zaterdag de fair helemaal uitverkocht was.

Als je je geld wilt uitgeven aan fantasyvolle dingen zit je daar aan het juiste adres. Kaarsen, wierook, draken, schilderen, notieboeken, maar ook een heel scala aan bijzondere en exotische hapjes.

De boeken zijn natuurlijk bij zo’n evenement niet weg te denken. Ze hebben inmiddels een eigen ‘laan’ gekregen. De Alley of Books and Arts. Rondom de uitgeverijen en boekhandels zoals het Verboden Rijk, Pure Fantasy en WB-fantasy wemelt het van de schrijvers. Bijna op elke stapel boeken bij het Verboden Rijk hangt wel een kaartje “hier signeert…”. Het aantal schrijvers wat zich op dit evenement verzameld hebben is indrukwekkend. Niet alleen lijkt iedere Nederlandse en Belgische schrijver zich hier verzameld te hebben, ook de buitenlandse auteurs hebben genoeg boeken te signeren.

En al die schrijvers moeten natuurlijk iets te doen hebben. Het programma voor de boekenliefhebber was zelfs zo indrukwekkend dat het moeilijk kiezen was. Q&A’s met Lauren Kate en Robyn Young, boekpresentaties van Thomas Olde Heuvelt en de Guptara tweeling, de Roly show en een lezing van de Female Fantasy force.

De Female Fantasy Force trok een volle zaal. De vier vrouwen, Tisa Pescar, Thirza Meta, Mel Hartman en Kim ten Tusscher brachten hun eigen sekse eens even flink onder de aandacht. Dat deden ze niet alleen door te vertellen en voor te lezen. Nee, dit was een interactieve lezing. Met roze en blauwe vlaggetjes. Het bleek nog verdraaid lastig te zijn om aan een fragment te horen of het door een man of een vrouw was geschreven. Blijkbaar kan je dus niet aan de schrijfstijl zien of het om een man of een vrouw gaat, besloten ze hun lezing.

(Stéphanie de Geus)

1 Comment

  1. Eva on April 20, 2011 at 17:55

    Leuk foto! 🙂
    Moest het even zeggen.

Leave a Comment