Een goed uiteinde…

De laatste dagen van 2010, een mooie tijd om terug te kijken op een goed jaar, vol goede boeken en ijzersterke verhalen. Daarom vroeg Fantasyboeken.org schrijvers naar hun hoogtepunten van 2010.

Melissa Bielsma-Schaaij
“Het winnen van de rechtszaak jegens mijn 14-jarige zoon. Het onderwijs in Nederland is soms om te huilen en dat hebben wij geweten. Maar de rechter stelde ons in het gelijk en vanaf 3 januari kan onze zoon eindelijk weer naar school, na een half jaar thuis te hebben gezeten. Maar natuurlijk ook het uitkomen van het tweede deel in de fantasyserie van Jeremy Jago; Jeremy Jago en de kracht van Assingna.”

Leander Hanssen
Bezoek aan Theo Kars in Amsterdam, die ik al 25 jaar niet meer gezien had. Hij is de schrijver van wie ik het meest geleerd heb. Het eerste deel van zijn memoires verscheen dit jaar en laat een schrijver in volle bloei zien, ondanks zijn zeventig jaar.

Mel Hartman
“Mijn hoogtepunten waren vooral wanneer een boek of kort verhaal van me verschenen was, wat voor mij telkens weer aanvoelt als een geboorte. Misschien cliché, maar wel de waarheid. Een ander hoogtepunt was toen ik mijn oude baan, als slaapanaliste, weer op kon nemen, iets wat ik, naast het schrijven, ontzettend graag doe. Het feit dat ik deze baan thuis kan uitoefenen en daardoor goed kan combineren met schrijven, is natuurlijk ideaal. Verder zijn er veel hoogtepunten die ik met mijn man beleefde, iedere avond als hij thuiskwam van zijn werk en iedere keer als we samen naar bed gingen. Of gezellige avondjes met vrienden: dit soort hoogtepunten zijn onbetaalbaar.”

Alex de Jong, uitgever
“Het Books of Fantasy Boekenbal, waar we nieuwe boeken presenteerden. Maar ook de goede reacties op de door ons uitgebrachte boeken stemden me erg tevreden. We zijn op de goede weg.”

Thirza Meta
“De publicatie van Maanhoedster en uiteraard de geboorte van Rune!”

Peter Schaap
“Je verwacht misschien dat ik iets uit een aantal losse gebeurtenissen kies, een bijzonder optreden, een speciale ontmoeting, maar ik ga iets anders noemen. Ik ben sowieso behoorlijk gelukkig, maar het hoogtepunt van het afgelopen jaar was niet zozeer een punt, als wel een periode, namelijk het werken aan mijn nieuwe boek: de Zwarte Troon. Schrijven is een heerlijk vak, maar zelden heb een meer intense voldoening gevoeld dan tijdens die werkperiode.”

Adrian Stone
“Completering van de Duivel trilogie met Ziel van de Duivel en het succesvol vinden van een vooraanstaand literair agent die mijn belangen in het buitenland gaat vertegenwoordigen.”

Kim ten Tusscher
“Natuurlijk het verschijnen van Gebonden in Duister en Verbroken in Schemer, de eerste twee delen van mijn trilogie. Maar ook wat er daardoor allemaal met me is gebeurd: signeersessies naast Bernard Hennen en ondervraagt worden door prof. Rotherham, om maar wat te noemen. Het is heel bijzonder om te merken dat je fans krijgt, maar ook dat andere schrijvers je om hulp vragen. Ik kan het soms nauwelijks bevatten, maar ik geniet eigenlijk met volle teugen van iedere dag.”

Brad Winning
“De lancering van Bloed & Eer, mijn fantasydetective, boordevol clichés die bij een hardboiled detective horen, maar met een lekker fantasysausje waarvan mensen nog niet helemaal weten wat er precies in zit. Mysterie… heerlijk!”

Namens de gehele redactie van Fantasyboeken.org een goed uiteinde en een fantastisch en creatief 2011!

Leave a Comment