Recensie | Chris bradford – De weg van de krijger

Het is augustus 1611 als Jack Fletcher meer dood dan levend aanspoelt aan de kust van Japan. Zijn vader en de gehele bemanning van het schip, waarop hij naar Japan voer, zijn vermoord door ninjapiraten. Hij wordt gevonden, verzorgd en opgenomen als pleegzoon van Masamoto Takeshi. Als de pleegzoon van Masamoto krijgt hij les aan Niten Ichi-Ry, een samoerai school. Daar maakt hij kennis met de weg van de krijger en leert hij wat het inhoudt om een samoerai te zijn.
Als Engelse jongen kan Jack de Japanners niet verstaan en weet hij niets van hun manier van leven. Het kost Jack dan ook flink wat moeite om te wennen aan zijn nieuwe omgeving. Dat gevoel van vervreemding en verwarring weet Bradford erg goed over te brengen. Hij houdt het geloofwaardig en trekt de lezer in het verhaal zonder in cliché te vervallen. Hij schetst een goed beeld van Japanse cultuur in de zeventiende eeuw en verstrekt die met de Japanse termen en woorden. Voor degene die niet bekend zijn met de Japanse termen zit er een woordenlijst achter in het boek.
Naast alle gevechten en actie is het ook een herkenbaar boek over opgroeien, vrienden en vijanden. Samen zorgt dit voor een pakkend verhaal dat naar meer doet verlangen.
De weg van de krijger is het eerste deel van ‘De jonge Samoerai serie’.
(Stéphanie de Geus)


De weg van de krijger
Chris Bradford
Prijs: € 17,95
ISBN: 978-90-8968-008-2

Leave a Comment