De geneugten van een organisator

De Paul Harland Prijs is de oudste en meest gerenommeerde schrijfwedstrijd voor verhalen in de genres fantasy, sciencefiction en horror. De jury is hard bezig met het lezen en beoordelen van de 111 inzendingen voor de PHP 2011. Inmiddels wordt er hard gewerkt aan de Paul Harland Dag, waar de PHP en de W.J. Maryson Talentaward uitgereikt zullen worden. Met ingang van 2011 organiseert schrijver Martijn Lindeboom deze wedstrijd.

Eerst moest er een datum voor de Paul Harland Dag vastgelegd worden. Die is al een paar weken bekend: 4 februari 2012. Toen moest er nog een mooie locatie gevonden worden. Voorwaarden: bereikbaar met openbaar vervoer en auto, niet te duur en (indien mogelijk) enigszins karakteristiek.

Via de PHP website, via e-mail en zelfs via de telefoon heb ik tips gekregen over locaties waar de Paul Harland Dag mogelijk gehouden zou kunnen worden. Hartelijk dank daarvoor! Om bereikbaar te zijn voor alle deelnemers (van België tot Noord Nederland) ben ik gaan zoeken in het midden van Nederland. Allerlei prachtige gebouwen kwamen langs… Ook de locatie van vorig jaar (die steampunkachtige watertoren in Dordrecht) heb ik overwogen.

Meerdere keren ben ik uit scouten geweest en ik heb interessante locaties gezien. Ook heb ik ervaren dat een vriendelijke ontvangst lang niet altijd garant staat voor goede service of meedenkende ondernemers. Vandaar dat de zoektocht wat langer duurde dan mij lief was. Toch hebben al die tripjes uiteindelijk een goede locatie opgeleverd.

Afgelopen zondag ben ik in de pauze van een Taekwon-Do training voor instructeurs weggesneakt om de locatie te bekijken. Ik ben erg content dat ik nu de plaats van de PHD bekend kan maken.

Het is Restaurant Griftpark 1 in Utrecht geworden. Zie de website voor meer details en de bereikbaarheid.

Het is een modern gebouw, met een mooie bovenverdieping, die helemaal voor de PHD gereserveerd is. De ruimte kan in twee ongeveer gelijke delen gesplitst worden, zodat na de uitreiking er verschillende activiteiten georganiseerd kunnen worden.

De dag zal om 13.00 uur beginnen en duurt tot uiterlijk 17.30 uur. De ruimte is geschikt voor zo’n 100 bezoekers en kan snel omgebouwd worden van luisteropstelling voor de uitslag naar een workshop indeling daarna. De ideeën voor de invulling van de dag zijn nog in ontwikkeling. Daarover binnenkort meer.

De ontvangst met koffie en thee en de workshops worden door de PHP organisatie aangeboden, maar verdere kosten zijn voor eigen rekening. Als men na de PHD wil blijven eten kan dat (zie de website voor de kaart), wel graag bij de organisator aangeven dat je wilt blijven eten, want het aantal plaatsen in het restaurant is van te voren alleen zeker als we reserveren. Daarom de oproep: meld je aan als je wilt komen en meld je zeker aan als je wilt blijven eten!

Binnenkort volgt er meer informatie over de dag, het juryrapport, de verschillende prijzen en op welke workshops en optredens je je kunt gaan verheugen.

Martijn Lindeboom is schrijver, performer en organisator. Hij heeft inmiddels zes boeken op zijn naam staan en in 2011 volgen er nog twee. Daarnaast treedt hij regelmatig op als verhalenverteller, docent ‘Schrijf geschiedenis’ en als krijgsmeester Qu’Mar Ti-jin. Ook organiseert hij de schrijfwedstrijd voor fantastische verhalen, de Paul Harland Prijs.
www.lindeboomconcepten.nl; www.qu-mar.nl; www.paulharlandprijs.nl

1 Comment

  1. […] de gastblog van de organisator op Fantasyboeken.org vertelt hij meer over deze […]

Leave a Comment