Bloed & Eer bestseller bij Books of Fantasy

Goed nieuws voor schrijver Alex de Jong, oftewel Brad Winning. Zijn boek Bloed & Eer is het best verkochte boek in 2011 van uitgever Books of Fantsy. Daarmee heeft de schrijver, die als eerste Nederlander de Elf Fantasy Award wist te winnen, een bestseller op zijn naam staan. Ook het boek Dochter van de Zilv’ren Maan van Marieke Frankema steekt met kop en schouders boven de andere uitgaven uit. Dit heeft uitgever Books of Fantasy bekend gemaakt. Dit betekent niet dat er honderdduizenden exemplaren van het boek over de toonbank gaan, maar is toch een mooie opsteker voor de auteurs.

Bloed & Eer is een fantasydetective en gaat over Sylvestre Curare. Ooit kapitein van het Perdusiaanse leger, nu een uitsmijter, premiejager en privéspeurder. Tot zijn verbazing blijkt hij een dochter te hebben. Als zij al snel weer verdwijnt, kan hij het niet loslaten en gaat op onderzoek uit. Het spreekt voor zich dat dit onderzoek een hoop nare zaken aan het licht brengt. En wat voor geheimen verbergt Curare zelf?

Dochter van de Zilv’ren Maan
gaat over Mara. Na de moord op haar moeder en de verdwijning van haar vader neemt Aza de Wijze haar in huis. Onder haar leiding probeert Mara haar eigen weg te vinden. Maar het verleden haalt haar weer in en het leven van drie vrouwen is onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Lees ook de recensies van Bloed & Eer en Dochter van de Zilv’ren Maan op Fantasyboeken.org.

3 Comments

 1. Joost on February 18, 2012 at 12:24

  Volgens mij wordt hier bedoeld dat Bloed & Eer het best verkocht heeft van de bof boeken, daarom bestsller. Maar dat is natuurlijk allemaal relatief, ook met 30 verkochte boeken kan dit dan een bestseller zijn :p

  • Stéphanie on February 18, 2012 at 12:31

   Dat klopt dat is precies wat hier bedoeld wordt. Daarom staat er ook dat ‘Bloed & Eer een bestseller is bij uitgeverij Books of Fantasy’. En je hebt gelijk, dat is natuurlijk relatief en hoeveel het er precies zijn wil de uitgeverij niet vermelden.

 2. Yarrid on February 19, 2012 at 17:09

  Leuk voor Alex! Ben alleen wel razendbenieuwd is wat het aantal lezers is dat “Bloed en Eer” nu in de kast heeft. Door het alsnog stilzwijgend te houden, lijkt het alsof het eigenlijk niet zo veel is.

  Gaat Fantasyboeken eigenlijk vanaf nu regelmatig bestsellers binnen het genre fantasy voorstellen?

Leave a Comment