…en de beste wensen voor 2011!

Een nieuw jaar, nieuwe kansen en natuurlijk plannen en voornemens. Fantasyboeken.org vroeg daar om schrijvers naar hun plannen voor het nieuwe jaar.

Melissa Bielsma-Schaaij
“Het uitkomen van een thriller in e-book vorm.
Hopen dat mijn andere thriller Virtuele Tango door een reguliere uitgever wordt uitgegeven.
Het derde deel in de Jeremy Jago serie uitgeven.”

Leander Hanssen
“‘De Negende Maan’ afmaken, het eerste deel van een ambitieuze nieuwe cyclus over de Bajka. Dit is niet eenvoudig. Elk keuze die ik nu maak, heeft zijn weerslag op mijn volgende decennium als schrijver. Er wordt dus gepiekerd en gepeinsd, maar ik beloof dat het de moeite wordt!”

Mel Hartman
“Mijn plannen zijn om veel te schrijven, al is dit geen plan, maar een levensnoodzakelijke behoefte. Ik ben van plan om mijn boek, dat nu als werktitel ‘De Honger’ heeft, af te schrijven. Ik hoop dat ‘Droombeeld’, deel vier van de fantasiejagers reeks en ‘Verborgen’, deel twee uit de Manon Maxim reeks, zal verschijnen. Verder hoop ik dat de vorderingen van de stripreeks, gebaseerd op de fantasiejagers, vlot zullen verlopen. Mogelijks schrijf ik ook nog enkele korte verhalen, afhankelijk van het krijgen van ideeën of niet. Het afwerken van mijn nieuwe jaren dertig stijl badkamer is ook een plan. En verder hoop ik dat ik in 2011 net zo gelukkig mag zijn als in het afgelopen jaar.”

Alex de Jong, uitgever
“Verbreden van de BoF-uitgeeftak, met meer auteurs, meer boeken en een nog bredere verspreiding. Ook krijgt Pure Fantasy een zusje (Pure Thrillers), hebben we veel schrijfwedstrijden, dus het belooft weer een fantastisch jaar te worden!”

Thirza Meta
“Jureren voor de Fantasy Strijd Brugge en de Unleash Award, de fantasyserie Zeríans Vloek afwerken en het idee rond een nieuw verhaal vormgeven, daarnaast intensieve schrijfcontacten onderhouden met bevriende schrijvers en nieuwe opdrachten uitwerken voor alweer de derde online Verhaal Workshop op Pure Fantasy.”

Peter Schaap
“Wat ik voor het volgende jaar wil, is Zwarte Troon op een mooie manier uitgegeven krijgen, het liefst ook in Duitsland, zodat hele goede vrienden van ons het ook kunnen lezen.”

Adrian Stone
“Ik heb een deadline voor mijn volgende boek voor eind maart. Als alles volgens plan verloopt, zal het dan najaar 2011 worden uitgegeven. Het is het eerste deel van een tweeluik of een trilogie en speelt in dezelfde wereld als de Duivel trilogie, alleen deels op een ander continent en circa 40 jaar later in de tijd. Verder hoop ik ook mijn bijdrage te geven aan de verdere professionalisering van het genre door voortgaande (financiële) steun aan goede initiatieven op dit gebied, zoals Pure Fantasy, de Unleash Award en het Boekenbal en door steun aan de plannen tot krachtenbundeling binnen het genre.”

Kim ten Tusscher
“Het begin van 2011 wordt erg druk. Het derde deel van de trilogie ‘Geboren in Licht‘ moet af en ik jureer voor de Unleash Award. Daarna hoop ik rustig te kunnen gaan werken aan een heel nieuw verhaal. Het lijkt me heerlijk om eindelijk weer eens vanaf nul te kunnen beginnen. Nou ja, bijna dan, want er zijn al stukken voor geschreven en de grote lijnen zitten al in mijn hoofd.
Verder hoop ik dat alles zo voorspoedig blijft gaan als in 2010. En dat gun ik iedereen, dus bij deze: Ik wens jullie het beste voor het nieuwe jaar!”

Brad Winning
“Twee nieuwe boeken presenteren. Welke? Tja, ik werk aan diverse. Een vervolg op Bloed & Eer, maar ook aan een steampunk-fantasyroman en aan een sword & sorcery-boek over Sirkhan de barbaar. Ja, ik heb nog meer ideeën, maar voornoemde drie zijn het makkelijkst te realiseren, omdat ze al voor driekwart af zijn. De andere ideeën hebben meer tijd nodig, maar goed, de wereld vergaat pas in 2012, dus in dat jaar heb ik er gewoon weer twee.”

Namens de redactie van Fantasyboeken.org; de beste wensen voor het nieuwe jaar!

Leave a Comment