Gesloten/Winnen Watergeheimen van Christien Boomsma

Alle kinderen uit Molenvelt weten het. Er leeft iets in het zwarte water van de rivier. Maar wat?
De 12-jarige Bo trekt zich er weinig van aan. Tot er nieuwe bewoners komen in een huis dat al jaren leegstond. Samen met haar nieuwe buurjongen Rafael onderzoekt Bo het botenhuis in de verwilderde tuin. Waarom is het afgesloten met een zware, ijzeren ketting? En wat betekenen die vreemde geluiden daarbinnen?
Als ze de deuren eindelijk open krijgen, stuiten ze op een geheim waarvan ze nooit hadden kunnen dromen. Ze raken verstrikt in een avontuur dat hun vriendschap tot het uiterste op de proef stelt en zelfs hun leven in gevaar brengt.

Maar Rafael gaf geen antwoord. Hij staarde naar het water en leek haar niet te horen. Hij wenkte, zonder om te kijken. Ze volgde zijn blik. Eerst zag ze niets, maar toen ” zomaar ” begon het water te bewegen. Er verscheen een lichte vlek en een enorme, geschubde staart brak even door het oppervlak. Bos hart begon te bonzen. Zweet glibberde in haar handpalmen. Dat meen je niet, fluisterde ze. Dat kan niet.
Rafael bewoog nog altijd niet, maar ze hoorde zijn adem raspen. Nee, fluisterde hij hees. Dat kan inderdaad niet.
Maar ze zagen het allebei. De vissenstaart was weer verdwenen, maar nu verscheen er een nat hoofd boven water. Lange, groenige haren slierten over smalle schouders. Lichte ogen en een blauwbleke huid. Er was geen twijfel mogelijk.
Het was een zeemeermin.

Fantasyboeken.org mag drie exemplaren van ‘Watergeheimen’ van Christien Boomsma verloten onder de mensen die het goede antwoord weten op de volgende vraag:

In welk jaar won Christien Boomsma de Paul Harland prijs?
A. 2009 & 2010
B. 2001 & 2007
C. 2004 & 2006

Stuur je antwoord, naam- en adresgegevens onder vermelding van ‘Watergeheimen’, vóór 16 november naar prijsvraag@fantasyboeken.org.

Iedere e-mailadres mag maar één keer meedoen. Redactieleden en recensenten van Fantasyboeken.org zijn uitgesloten van deelname.
Inzendingen zonder een juiste vermelding in de onderwerpregel worden uitgesloten van deelname.

1 Comment

  1. […] Watergeheimen van Christien Boomsma […]

Leave a Comment