Gesloten/Winnen: Jeremy Jago en het geheim van de Passage

Jeremy Jago weet niet beter of hij is een aparte weesjongen in een doodnormaal dorp. Over zichzelf weet hij slechts zijn geboortedatum. Zijn rechterhand telt zes vingers en daar is hij niet echt trots op. Als hij boos wordt, komen er paarse vonken uit zijn zesde vinger en dat wordt in een gewone wereld niet gewaardeerd. Van de een op de andere dag komt er een onomkeerbare verandering in zijn leven, wanneer hij op een wel heel vreemde manier op het magische eiland Magistraal belandt. Dit eiland heeft een aantal schokkende verrassingen voor Jeremy in petto. Zo ontdekt hij dat zijn vader waarschijnlijk nog leeft, maar al jaren spoorloos verdwenen is. Ook komt hij oog in oog te staan met monsterlijke wezens, die het eiland terroriseren. Ze zijn gecreëerd door Madison Zweers, een rancuneuze en levensgevaarlijke heks, die de eilandbewoners al jaren in haar greep houdt. Zij is eropuit om hem kapot te maken, net zoals ze dat jaren geleden bij zijn moeder gedaan heeft.

In 2008 kwam het eerste deel van de Jeremy Jago serie uit. De rest van de serie liet op zich wachten, maar in december komt dan toch deel twee, Jeremy Jago en de kracht van Assingna, uit.
Wil je weten wat er ook al weer in deel één gebeurde? Of heb je deel één nog niet gelezen? Dat komt goed uit, want Fantasy Boeken mag twee gesigneerde exemplaren van Jeremy Jago weggeven.

Wat moet je daarvoor doen? Lees het onderstaande fragment en geef antwoord op de vraag.

Door een wervelwind loopt een ballonvaart fataal af: iedereen stort in het Bosmeer. Jeremy gaat door een niet zichtbare opening en komt op Magistraal terecht; een verborgen en magisch eiland. Hij is alleen en denkt dat zijn vrienden uit het weeshuis waar hij woont, allemaal verdronken zijn.
Uiteindelijk komt hij op het strand van het eiland Rico tegen, zijn grootste vijand die het ook heeft overleefd. Rico is direct vijandig, terwijl Jeremy, ook al staat hij er niet om te springen, met Rico wil onderzoeken waar ze terecht zijn gekomen. Beiden blijken niet goed te kunnen zien. En er is ook angst: Jeremy voelt iets kwaadaardigs als hij naar het bos kijkt dat om het strand ligt. Rico is niet van plan om samen te werken.
Wat zou jij doen?

Geef antwoord op de vraag en stuur je antwoord, naam- en adresgegevens vóór 27 november naar prijsvraag@fantasyboeken.org.
De twee leukste, creatiefste en meest originele antwoorden krijgen het boek thuisgestuurd.
De inzendingen zullen beoordeeld in overleg met de auteur, Melissa Bielsma-Schaaij. Naderhand zullen de winnende inzendingen hier gepubliceerd worden!

Leave a Comment