Gesloten/Winnen: J. & S. Guptara – Zwaardcodex

Een duistere samenzweerder heeft het rijk Calaspia in zijn macht. Bryn Bellyset is vastbesloten de strijd aan te gaan en bereidt zich daarop voor bij de Culmus Sangui, een geheime orde van elitekrijgers. Zijn magische krachten groeien, maar daarmee slaat ook de twijfel toe. Als hij in het bezit komt van een zwaard dat een vernietigende en verwarrende aantrekkingskracht op hem uitoefent, raakt hij sneller geïrriteerd en wordt hij steeds agressiever ” zo erg dat zelfs zijn vrienden hem niet meer vertrouwen. Aan welke kant van de strijd om Calaspia staat hij eigenlijk?

Als het dorp Quivelda wordt verwoest door ijzingwekkende monsters, vrezen de bewoners dat de Ostentum, waarvan iedereen dacht dat ze waren uitgeroeid, zijn teruggekeerd. Een uiteenlopend gezelschap, onder wie de zestienjarige Bryn Bellyset, begint aan een hachelijke reis naar de hoofdstad van Calaspia om de keizer te waarschuwen voor het dreigende gevaar. Helaas geloven niet veel mensen het verhaal van Bryn, hij wordt er zelfs van beschuldigd geruchten over corruptie te verspreiden. Ondertussen doen zich aan de troon onheilspellende verwikkelingen voor. Keizer Opeion wordt vermoord en zijn zoon Aurgelmir gekroond. Bryn komt tot de ontdekking dat duistere krachten de keizerlijke kringen hebben geïnfiltreerd. Gefrustreerd en ontgoocheld ontvluchten Bryn en zijn kameraden de hoofdstad. Dan hebben de samenzweerders de macht over Calaspia in handen en lijkt het erop dat niemand zich nog tegen hen kan verzetten. In aanloop naar het interview met Alexey Pehov wat hier begin mei zal verschijnen, mag Fantasyboeken.org maar liefst tien exemplaren van De Vloek van de Schaduw verloten. Elke twee weken zal er een nieuwe prijsvraag online staan. Dus je maakt extra kans om het boek te winnen.

Fantasyboeken.org mag drie keer ‘De Zwaardcodex’ van J. & S. Guptara verloten onder de mensen die het goede antwoord weten op de volgende vraag

In het boek is het voor de Plimpen gebruiken om de voeten van hun ouderen aan te raken. Op welke cultuur is dit gebruik gebaseerd?
A. Indonesiërs
B. Zwitserse
C. Indiërs

(Hint, het antwoord is terug te vinden in het interview)

Stuur je antwoord, naam- en adresgegevens onder vermelding van ‘Guptara’, vóór 30 juni naar prijsvraag@fantasyboeken.org.
Iedere e-mailadres mag maar één keer meedoen. Redactieleden en recensenten van Fantasyboeken.org zijn uitgesloten van deelname.

Leave a Comment