Vierde Narnia-verfilming aangekondigd

Drie jaar na het verschijnen van The Voyage of the Dawn Trader is een akkoord gesloten tussen de nabestaanden van C.S. Lewis en een Amerikaanse film- en televisieproducent. Lewis’ stiefzoon Douglas Gresham zal de film mede produceren en Vincent Sieber, directeur van de C.S. Lewis Company, schrijft mee aan het script.

In het vierde deel, dat net als het boek The Silver Chair zal gaan heten, is Koning Caspian een oude man.  Zijn echtgenote is gedood door de Vrouwe met het Groene Gewaad, en zijn zoon, kroonprins Rillian, is door haar betoverd. Hij doet een beroep op Aslan om zijn zoon terug te vinden, en deze schakelt Eustaas Schreutel in, een neefje van de Pevensies. De Pevensies zelf keren niet terug in dit deel, en wie de hoofdrollen zal gaan spelen is nog niet bekend. Ook wanneer de film in de bioscoop zal verschijnen, is nog niet duidelijk.

Meteen na de bekendmaking klonk er protest uit de hoek van Narnia-fans, die gehoopt hadden de eerder aangekondigde verfilming van Het neefje van de tovenaar, de proloog van De leeuw en het land in de kleerkast.

Leave a Comment