Spel der grenzen

Dat Mel Hartman flink doorschrijft wisten we al wel. Het is ook niet verbazend dat op 27 november haar vijfde boek verschijnt bij uitgeverij Parelz: Spel der Grenzen.

Flaptekst
Iedereen loopt dagelijks tegen grenzen op zonder dat wij ons hiervan bewust zijn. Het spreekt tenslotte voor zich dat we niet onsterfelijk zijn, dat we onder water geen adem kunnen halen en niet terug kunnen in de tijd. Mel Hartman zoekt deze grenzen op in haar verhalen en speelt er vervolgens mee: wat gebeurt er als die grens niet bestaat of elders ligt? Mensen hebben heel veel over voor rijkdom en geluk. Maar als er spel bestaat waarbij het werkelijk alles of niets is, doe je dan mee? En wat gebeurt er met een man die alles, maar dan ook alles kan door gaven van anderen af te nemen? Stel dat we in staat zijn dromen op basis van hersengolven te beschrijven: wat zouden we daarmee gaan doen? Hoe ziet tijdreizen eruit als dat alleen maar mentaal en niet fysiek mogelijk is? En hoe zou je reageren als je, net als de jonge Manon Maxim, ontdekt dat je ‘anders’ bent?
Zo speelt Mel Hartman haar Spel der grenzen en laat ze met ieder verhaal weerzien dat niets hoeft te zijn wat het lijkt.

Spel der Grenzen is een bundeling van korte verhalen zal de volgende verhalen bevatten:

  • Ultiem
  • Gastheer
  • Memoires van een uitvinder
  • De Nationale Loterij
  • Jules’ nachtmerrie
  • De Gave
  • Dr. Oettings geheim
  • Freak: een Manon Maxim verhaal

Deze verhalen zijn al eerder verschenen bij uitgeverij Parelz. Behalve ‘Freak: een Manon Maxim verhaal’ een verhaal dat Mel Hartman speciaal schreef voor deze bundeling met korte verhalen. Dit korte verhaal sluit aan bij de Manon Maxim serie waarvan afgelopen juni het eerste deel bij uitgeverij Kramat verscheen.

Op 27 november, om 14.30, wordt in Selexyz Donner, in Rotterdam het boek Spel der grenzen van Mel Hartman gepresenteerd. En iedereen is welkom! W.J. Maryson en LeoArie Elsenaar zullen, naast Mel Hartman zelf, het begeleidende woord houden.

Spel der Grenzen
Mel Hartman
Prijs:€ 17,95
ISBN: 9789491074035

Leave a Comment