Recensie | Trudi Canavan – De Magiërsleerling

Trudi Canavan - MagiersleerlingSonea, een meisje uit de sloppenwijken van Imardin, is toegelaten als novice tot het magiërsgilde. Vanwege haar achtergrond wordt ze door haar klasgenoten niet geaccepteerd en ook de leraren hebben hun twijfels over haar. Met hulp van haar mentor en vriend Rothen weet ze het tot een hogere klas te schoppen en kan ze laten zien wat ze kan. Maar dan ontdekt de opperheer dat Rothen en Sonea van zijn duistere geheimen afweten en wordt Sonea gedwongen hem als mentor te accepteren. Rothen mag nooit meer spreken.
Ondertussen is de magiër Darren zonder de ware reden te kennen in de voetsporen van de opperheer getreden: tijdens een reis door verschillende landen probeert hij de kennis te vergaren die de opperheer zo machtig heeft gemaakt.

De Magiërsleerling is het tweede boek in de serie over de Zwarte Magiërs. Er wordt echter genoeg informatie gegeven om ook zonder het eerste boek gelezen te hebben direct in het verhaal gezogen te worden. Het boek begint vlot en hoewel het niveau van spanning weinig varieert, blijft het boek constant boeiend om te lezen. Het verhaal omschrijft prima de verschillende sociale posities waarin Sonea zich gedurende het verhaal bevindt. Ook de andere karakters waarmee de lezer mee mag reizen worden goed omschreven waardoor je ze als lezer leert kennen en begrijpen.

Het verhaal wordt wisselend vanuit verschillende karakters omschreven en blijft chronologisch goed kloppen. Ondanks het feit dat het verhaal vanuit verschillende karakters beschreven wordt, weet Trudi Canavan de karakters steeds zo volledig te omschrijven dat de lezer zich makkelijk in kan leven. Het verhaal ontwikkeld zich snel maar bevat precies genoeg beschrijvingen en details.

De creatieve maar niet overdreven magische wereld die Canavan gecreëerd heeft maakt de Zwarte Magiër-serie tot een waardige bijdrage aan het fantasygenre en zeker de moeite waard om te lezen.
(Erin de Vrijer)

Untitled-4

De Zwarte Magiërs 2: De Magiërsleerling
Trudi Canavan
Pagina’s: 508
Leeftijd: 12+
ISBN: 978-9024-5347-60
Uitgeverij: Luitingh
Boek prijs: € 16,95
Eboek prijs: € 14,99

Leave a Comment