Recensie | Rick Riordan – Het teken van Athena

Teken van AthenaVolgens de voorspelling is een groep van zeven halfgoden voorbestemd om Olympus te redden van de aardgodin Gaia. Wanneer Anabeth en Percy weer herenigd worden in het Romeinse halfgoden-kamp vormen zij samen met hun vrienden deze groep van zeven. Door een ongelukkige wending moeten ze halsoverkop vluchten op hun vliegende schip met de boze Romeinen in hun kielzog. Met deze en meer tegenslagen op hun weg moeten ze in Rome zien te komen om hun queeste te voltooien.

In dit derde deel van Rick Riordans Helden van Olympus-serie wordt het avontuur van de verschillende karakters voortgezet. Door het verhaal ook vanuit al deze verschillende karakters te beschrijven wordt een afwisselend verhaal en daardoor blijft het boeiend.
Het verhaal is komisch en spannend en de karakters zijn allemaal verschillend en de lezer leert ze stukje bij beetje beter kennen door het verhaal heen. Toch is het moeilijk om je echt in te leven in de karakters omdat de emoties maar matig beschreven worden. Ze worden benoemd maar niet uitgediept terwijl dit het verhaal juist dat beetje extra spanning zou kunnen geven. Desondanks is dit een avontuur dat van begin tot eind boeit en de nieuwsgierigheid wekt.

Riordan weet op een leuke wijze oude mythes een moderne invulling te geven en weet hier spannende en boeiende verhalen omheen te schrijven. Na de succesvolle Percy Jackson en de Olympiërs-serie beloofd ook Helden van Olympus heel wat goeds.
(Erin de Vrijer)

Untitled-4
Helden van Olympus, Het teken van Athena
Rick Riordan
Pagina’s: 478
Leeftijd: 10+
ISBN: 978-9022-5664-59
Uitgevrij: Boekerij
Boek prijs: €17,95
Eboek prijs: €9,99

1 Comment

  1. Kelly on July 15, 2014 at 14:50

    Dit lijkt me een ontzettend leuk boek. En de cover, wauw, die is ook prachtig!

Leave a Comment