Recensie | Rick Riordan – De rode piramide

de-rode-piramideHoewel Carter en Sadie Kane broer en zus zijn, lijken ze in niets op elkaar. Wanneer ze met hun vader, een beroemde Egyptoloog, in het Brits Museum zijn, gebeurt er iets dat hun leven drastisch zal veranderen. Een magisch experiment met Egyptische goden mislukt dramatisch en de vader van Carter en Sadie wordt ontvoerd. Er begint voor hen een avontuur dat de fantasie ver te boven gaat. Familieleden duiken op, vrienden blijken vijanden (en andersom) en hulp komt uit soms wel heel onverwachte hoeken. Samen moeten Carter en Sadie de wereld redden maar hoewel hun band steeds sterker wordt, wordt de vijand dit ook.

In De Rode Piramide wordt het eerste deel van het verhaal van de familie Kane verteld in een bijzondere vorm. De twee hoofdrollen hebben hun verhaal opgenomen op een recorder en dit is door de schrijver uitgetypt. Hoewel dit zeker een leuke vertel manier is waarmee de emoties en gedachten van beide karakters uitgebreid kunnen worden beschreven, levert het ook verwarring op. Het wisselen van de ik-persoon kan over het hoofd gezien worden waardoor het na elke wissel weer wennen is aan de verteller. Verder is het een leuke afwisseling in perspectief tussen broer en zus waardoor er meer diepte ontstaat.

Het verhaal is meeslepend en een leuke mix van mythologie en de moderne tijd. Er zitten verrassende elementen in die de lezer nieuwsgierig maken en hoewel het de hoofdrolspelers soms wel heel soepel vergaat, blijft het toch spannend of ze hun uiteindelijke doel zullen bereiken.

Zeker een aanrader, voor zowel de Percy Jackson-fans als de lezers die de Rick Riordan boeken nieuw ontdekken.
(Erin de Vrijer)

Untitled-3.5

De Avonturen van de familie Kane, De Rode Piramide
Rick Riordan
Pagina’s: 476
Leeftijd: 10+
ISBN: 978- 9022-5684-15
Uitgevrij: Boekerij
Boek prijs: €17,95
Eboek prijs: €9,99

Leave a Comment