Recensie | Rebecca Maizel – Eeuwig verbond

Lenah Beaudonte,  en vampier uit de vijftiende eeuw, heeft genoeg van haar vampierbestaan. Ze wil weer menselijk worden, omdat dat de enige manier is waarop ze weer kan voelen. Op de laatste avond van de Nuit Rouge, een feest dat de hele maand oktober duurt, smeekt ze haar schepper en geliefde Rhode om haar menselijk te maken. Doet hij dat niet, dan zal ze zelfmoord plegen. Rhode besluit dat Lenah honderd jaar in slaap zal gaan en als ze dan weer ontwaakt zal ze mens zijn. De soortgenoten in Lenah’s coven en haar geliefde Vicken weten alleen dat Lenah over honderd jaar weer zal ontwaken. Als Lenah uiteindelijk een maand te vroeg wakker wordt, heeft Rhode zich aan zijn woord gehouden en heeft zichzelf opgeofferd om Lenah menselijk te maken. Lenah begint haar leven weer opnieuw en gaat naar school. Meteen leert ze Tony kennen. Samen met hem verkent ze de campus en maakt ze nieuwe vrienden. Lenah probeert haar vampierbestaan achter zich te laten, maar dat blijkt moeilijk te zijn. Zeker als de dag aanbreekt waarop ze gewekt zou worden en haar coven ontdekt dat ze is verdwenen.

De transformatie van vampier tot mens heeft tijd nodig. Daarom behoudt Lenah in het begin haar vampiereigenschappen, zoals haar bijzondere waarnemingsvermogen. Dit betekent ook dat er veel aandacht wordt besteed aan de omgeving, omdat Lenah alles in detail kan zien. Lenah vertelt haar verhaal vanuit haar eigen perspectief en dat gaat met de nodige flashbacks. Zo kom je te weten hoe ze vampier is geworden, hoe ze haar coven heeft gecreëerd, maar ook hoe ze vroeger was: een gewetenloze moordmachine. Rebecca Maizel geeft haar hoofdpersoon veel diepte. Aan het eind van het boek heb je Lenah echt leren kennen.

Met Eeuwig Verbond belicht Maizel een nieuw perspectief van het vampier-genre. Als je Lenah vergelijkt met de vampiers uit de Twilight Saga van Stephanie Meyer, komt Lenah een stuk realistischer over. Dit komt omdat Maizel het verlangen om mens te worden goed en indringend beschrijft. Net als het doden uit frustratie, omdat dat alles is wat de vampiers nog voelen. Je wordt meegezogen met  Lenah’s diepste verlangen om mens te worden en weer te voelen. Het is dan ook hartverwarmend om te lezen dat ze weer echt gaat leven als mens. Door Lenah leer je je eigen wereld weer opnieuw kennen. Alles is nieuw, ze heeft immers honderd jaar geslapen. Het is alsof je samen met Lenah opnieuw leert leven en de kleine dingen weer leert waarderen.
(Elianne de Geus)


Eeuwig verbond
Rebecca Maizel
Prijs: € 16,95
ISBN: 9789025748197

2 Comments

  1. Korina Hoogendoorn on March 29, 2013 at 13:57

    Ik ben helemaal verliefd op het boek maar ik zit op het vervolg te wachten. Wanneer komt dat uit in het Nederlands? M.v.g. Korina

    • Stéphanie on June 4, 2013 at 22:52

      Als ik het goed heb dan moet die al uit zijn

Leave a Comment