Recensie | P.C. Cast – Huis van de Nacht: Verbrand

P.C. Cast- Huis van de Nacht 7Een typisch Huis van de Nacht-serie verhaal gaat als volgt: halfwas vampier/ bijna hogepriesters Zoey komt in de problemen, ontworstelt zich aan het probleem, leert iets over zichzelf, inspireert anderen en wordt beloond met een tatoeage voor haar geliefde Godin Nux. Niet dit deel zeven! Hier komen P.C. Cast en Kristin Cast met een zeer succesvolle opfrisser voor hun serie.

Arme Zoey. Ze is getuige van de moord van Kalona op haar jeugdvriend en consort Heath en dit verbrijzeld haar ziel. Voor een hogepriesteres is dat dodelijk. Ze zal nooit rust kennen en zelfs als ze op de een of andere manier haar delen weer bij elkaar krijgt, blijft ze misschien liever bij Heath in het andere rijk, dan bij haar vrienden. Zoey doolt als een schim rond in Nux’ rijk, vergezeld door Heath, maar ondanks het gezelschap van Heath verliest ze steeds meer van zichzelf. Zeven dagen, langer kan dit niet duren of Zoey is voor eeuwig verloren. En Heath en Zoey zijn niet alleen…

Zoeys vrienden Aphrodite en Darius, de zielstweeling Erin en Shaunnee, Stevie Rea en Damien en Jack zijn overmand door verdriet. Zij zien niets anders dan Zoeys levenloze lichaam en weten dat ze haar kwijt zijn. Nog nooit is een hogepriesteres uit deze toestand teruggekomen.

Stark, Zoeys krijger, heeft de zwaarste last te voortduren. Niet alleen valt het verlies van Zoey hem zwaar door de speciale band die hij met zijn Hogepriesteres heeft, hij wordt ook nog eens overspoelt door schuldgevoelens. Het was zijn taak om Zoey te beschermen, maar omdat hij zich liet meeslepen door zijn eigen gevoelens liet hij haar alleen – juist toen hij haar had moeten beschermen. Hij kan het zichzelf niet vergeven.

Gelukkig is Aphrodite, de profetes, niet te beroerd om hem er aan te herinneren dat het zijn taak is Zoey te beschermen. Als drijvende kracht jut ze iedereen op om zich in te zetten voor Zoey. Aphrodite probeert ook tot Stevie Rea door te dringen. Stevie Rea helpt, maar de prijs is hoog. Hoezeer heeft zij zich verbonden aan de zoon van Kalona, Rephaim? Hoe houdt ze dit verborgen voor iedereen, en kan ze Zoey evengoed helpen? En als ze dat doet, kan ze dan zelf nog geholpen worden?

Uiteindelijk reizen Stark, Aphrodite en Darius af naar Schotland, waar Stark al zijn moed bij elkaar zal moeten verzamelen om zijn priesteres te redden.

Verbrand wordt niet zoals de eerdere delen uitsluitend verteld vanuit het perspectief van Zoey. In Verleiding experimenteerde Cast al met afwisseling tussen het vertelperspectief van Zoey en BFF/Rode Stevie Rea. In Verbrand komen ook Stark, Aphrodite, en vele anderen aan het woord. Het is bijzonder interessant om te lezen hoe anderen de escapades van Zoey ervaren. Ook de verhaallijnen zijn sprankelend en afwisselend. De spanning loopt hoog op en de keuzes die de meisjes moeten maken zijn hartbrekend. Hierna is niets meer hetzelfde.

Goed geschreven, verrassend deel in de serie en zeer beslist een aanrader.
(Ingrid Bilardie )

Untitled-4

Titel: Huis van de nacht: Verbrand
Auteur: P.C. Cast
Pagina’s: 368
Leeftijd: 12+
ISBN: 978-90225-6185-0
Uitgeverij: De Boekerij
Boek prijs: € 17,95
Eboek prijs: € 9,95

Leave a Comment