Recensie | P.C. Cast – Huis van de Nacht: Uitverkoren

Je zult maar een halfwas vampier zijn, uitverkoren worden door de godin Nux, gezegend zijn met een affiniteit voor de vijf elementen en ondertussen ook nog gewoon naar school moeten.

In dit derde deel van de Huis van de nacht-serie krijgt Zoey Redbird, die beantwoordt aan het bovenstaande signalement, het zwaar voor haar kiezen. Allereerst mag haar mentor Neferet niet ontdekken dat het Zoey gelukt is om haar herinnering aan de beproeving in de tunnels te behouden. Neferet heeft de gave om gedachten te lezen en hoewel haar dat niet lukt bij Zoey en Aphrodite, is Zoey gedwongen het verhaal te verzwijgen voor haar vrienden (lees: Verraden). Dan is er het probleem met Stevie Rea, die niet zo dood is als iedereen denkt. Nog een geheim dat zorgvuldig bewaard moet worden. En dan is er het probleem met de drie vriendjes: Heath, Erik en Loren. Met Heath heeft ze een speciale band, een betere vriend dan Erik kan Zoey zich niet wensen en de aandacht van Loren maakt dat ze zich bijzonder en speciaal voelt.

Zoey kan nauwelijks op tegen zoveel tegenstrijdige emoties en problemen. ‘Macht verandert mensen’, waarschuwt Aphrodite, die tegen wil en dank haar hulp aanbiedt en een waardevolle bondgenote blijkt te zijn. Maar voor het tot Zoey doordringt wat Aphrodite met haar waarschuwing bedoelt, is het al te laat. Ook al slaagt ze erin haar vriendin Stevie Rea te helpen, aan het einde van het boek is Zoey helemaal alleen en voelt zij zich alles behalve uitverkoren.

Deze boekenserie van P.C. en Kristin Cast groeit nog steeds. De boeken lezen vlot weg en het verhaal is spannend genoeg, als je bereid bent te geloven in het bovennatuurlijke. Het karakter van Zoey wordt mooi uitgewerkt. Ze groeit als persoon, en als priesteres. Hierdoor worden de keuzes die ze moet maken op scherp gesteld, want de gevolgen van een goede of een verkeerde beslissing zijn groot en duidelijk en hebben onmiddellijk weerslag op de mensen om haar heen: vrienden Damien, Jack, Erin en Shaunnee en vriendin/vijand Aphrodite. Dat levert een boek op, dat je graag achter elkaar weg leest. Nadeel is wel, dat je de boeken eigenlijk niet los van elkaar kunt lezen. Hoewel Cast haar best doet om door kleine samenvattingen het voorgaande duidelijk te maken, mis je veel nuance als je de boeken los leest.
(Ingrid Bilardie )


P.C. Cast
Huis van de nacht: Uitverkoren
Prijs: € 18,95
ISBN: 9789022557150

Leave a Comment