Recensie | Michael Scott – De Warlock

Sophie en Josh Newman gaan nu allebei hun eigen weg. Aan het einde van de het derde boek De Necromancer scheidde hun wegen. In De Warlock raakt Josh steeds meer onder de invloed van John Dee en Virginia, terwijl Sophie haar weg vervolgt met Perenella en Nicolas. Ondertussen zitten Scathach, Jeanne en de rest nog steeds vast in het verleden vlak voor de ondergang van Danu Talis. De uitbarsting tussen beide kanten, de duistere alouden en degenen die de wereld willen behouden lijkt steeds dichterbij te komen, zeker als John Dee op het punt staat alle monsters uit Alcatraz op San Francisco los te laten.

Na De Warlock zullen er nog twee boeken volgen om de serie tot een einde te brengen. En hoewel het nog steeds erg knap is hoe Michael Scott de verschillende mythische verhalen met elkaar verbindt, is dit boek niet erg vernieuwd. Halverwege het boek kun je niet ontkomen aan het ‘nu weten we het wel’-gevoel. Ja, het is een spannend verhaal, maar het constant wisselen tussen drie verschillende verhaallijnen is erg vermoeiend en bovendien verwarrend. De hoeveelheid aan namen en mythische wezens bereikt nu een punt waar je niet meer weet wie nou ook al weer wie was. Bovendien mist Sophie Josh ontzettend, tot soms op het irritante af.

Dat gezegd, het is een verhaal dat jaren planning gekost moet hebben. Alle details sluiten op elkaar aan en de verschillende mythes zijn er precies goed ingepast. Het is een boek dat beeldend geschreven is en je kan de vieze luchtjes soms zowat op de pagina’s ruiken. Daardoor blijft het een wonderlijk verhaal waarvan je je afvraagt hoe Scott dit over twee boeken in hemelsnaam tot een einde gaat brengen.
(Stéphanie de Geus)


Michael Scott
De Warlock
Prijs: € 18,95
ISBN: 978-90-225-6146-1

Leave a Comment