Recensie | Marie Lu – Legend 2: Wonderkind

Wonderkind-Marie LuNu June zich tegen de Republiek heeft gekeerd en Day’s leven heeft gered, vluchten ze naar Las Vegas waar ze zich bij de Patriotten voegen. Ondertussen overlijdt de Elector Primo en wordt zijn zoon Anden de leider van de Republiek. De Patriotten zinnen op een revolutie in de dictatuur van de Republiek en zien de jonge Elector als een makkelijk doelwit om hun doel te verwezenlijken. In Day en June vinden zij een weg om een moordaanslag tot uitvoering te brengen.

In eerste instantie zien Day en June wel wat in het plan van de Patriotten en doen ze mee. June voegt zich weer bij de Republiek en weet zich een plaats naast de Elector toe te eigenen. Langzaam leert ze Anden kennen en ziet ze hoe de jongen de gevestigde orde naar zijn hand probeert te zetten. Helaas is het Senaat star en probeert het kostte wat het kost de wetten van de oude Elector te handhaven en de hervorming, die de jonge Elector door wilt voeren, te dwarsbomen. De bedoelingen van de aanslag wordt June en Day langzaam duidelijk. Wanneer ze de moordaanslag op Anden verijdelen zijn ze hun leven niet meer zeker en vluchten ze naar de Koloniën. Daar blijken de mooie verhalen die ze hun hele leven over deze kant van de voortdurende oorlog hebben gehoord leugens te zijn. Ook hier zijn ze niet op hun plaats. Dan krijgen ze een bericht vanuit de Republiek: ze moeten zo snel mogelijk terug om de jonge Elector te helpen. Een race tegen de klok volgt waarbij de liefde tussen Day en June voortdurend op de proef wordt gesteld. Is het sterk genoeg om de verschillen tussen de twee te overbruggen?

Net als in het eerste deel van de serie Legend, is Wonderkind ingedeeld in hoofdstukken die afwisselend door de ogen van Day of June beleefd worden. Op deze manier beleef je het verhaal van twee kanten en weet je goed de beweegredenen te plaatsen van de twee totaal verschillende mensen. Ondanks dat Day en June beide hoogst intelligent zijn, zijn ze totaal verschillend opgevoed en daardoor hebben ze beide een ander beeld van de wereld waarin ze leven. De enige overeenkomst tussen de twee hoofdpersonages is de liefde die ze voor elkaar voelen.

De zinsopbouw is makkelijk te lezen waardoor het boek zeker door de jongere lezers onder ons makkelijk verslonden zal worden. Net als bij het vorige deel zit het plot goed in elkaar. Wanneer de hoofdpersonen eindelijk het ‘beloofde land’ hebben bereikt, heeft de lezer slechts een vermoeden waar de verhaallijn heen zal leiden. Een spannende wending van het plot laat je het einde in één ruk uitlezen. Ook bij dit boek eindigt het verhaal pas op de laatste pagina.
(Marieke Pallada)

Untitled-4
Titel: Legend 2: Wonderkind
Auteur: Marie Lu
Pagina’s: 383
Leeftijd: 14+
ISBN: 978-90-257-5145-6
Uitgeverij: Gottmer
Prijs boek: € 16,95
Prijs Eboek: € 9,99

Leave a Comment