Recensie | Maggie Shayne – Prins van de Nacht

In dit tweede deel uit de vampierenreeks van Maggie Shayne volgen we Stormy Jones, zestien jaar na de gebeurtenissen uit het eerste boek, Blauw is de Nacht.
Stormy is nog steeds een gespecialiseerde privédetective en wordt door de Sisterhood of Athena voor een vreemde zaak gevraagd. Ze moet een ring stelen uit het Canadian National Museum. Hier wil Stormy niet aan meewerken, maar of ze het nu wil of niet, ze wordt toch bij de zaak betrokken.
In Stormy huist namelijk nog een tweede ziel, die van Elisabeta. Zij was vijf eeuwen geleden de vrouw van Vlad Dracula en de ogenschijnlijk normale ring was destijds haar trouwring. Door een betovering die aan de ring vastzit, is de ziel van Elisabeta nooit verder gegaan toen ze zelfmoord pleegde en op bepaalde momenten neemt zij het lichaam van Stormy over. Deze betovering zal binnenkort worden verbroken worden, met grote gevolgen voor Elisabeta én Stormy.

In Prins van de Nacht treedt Stormy meer op de voorgrond en komen een aantal belangrijke personages uit het vorige deel helemaal niet meer voor. Wel  is er een grote rol voor Dracula weggelegd. Aangezien hij twintig was toen hij een vampier werd, ziet hij er nog steeds prachtig uit en ook Stormy is zich daarvan bewust. Een belangrijk onderwerp van het boek is dan ook de ingewikkelde driehoeksverhouding tussen Stormy, Dracula en Elisabeta. Omdat Elisabeta natuurlijk geen eigen lichaam heeft wordt dit soms wel érg vreemd.
Bepaalde uitkomsten in het verhaal zijn voorspelbaar, wat afbreuk doet aan de spanning. Dit werpt de vraag op of Maggie Shayne wel echt een spannend verhaal wil schrijven of dat het haar vooral om de romantiek gaat, want daarmee zit het wel goed in dit boek. Stormy is verder wel een sympathiek personage en het is goed te begrijpen waarom ze dingen zegt of doet. Dit maakt het verhaal toch leuk om te lezen, Prins van de Nacht is geen uitzonderlijk verhaal, maar het vermaakt wel.
(Sophie Brolsma)


Prins van de Nacht
Maggie Shayne
Prijs: € 6,95
ISBN: 978-90-347-4892-8

Leave a Comment