Recensie | Lauren Kate – Fallen in Love

Op de terugweg door de Verkondiger, een portaal door tijdsdimensies, komen Miles en Shelby terecht in de middeleeuwen. Ze weten niet waar ze zijn en gaan opzoek naar een Engel die hun via een Verkondiger weer terug naar hun eigen tijd kan sturen. Ze komen er achter dat het Valentijnsdag is in de tijd waarin ze zich bevinden. Ze komen de Lucinda van die tijd tegen en proberen haar en Daniel in deze tijd bij elkaar te krijgen. Ondertussen worden Miles en Shelby verliefd op elkaar, laat Roland een andere kant van zichzelf zien en wordt er meer duidelijk over zijn liefdesgeschiedenis. Daarnaast zien we ook een andere kant van Arriane als ze door haar geliefde Aleksandr wordt gevraagd om zich bij Lucifer aan te sluiten. En natuurlijk komt Luce Price uit het heden ook naar deze tijd om zich te versmelten met de Lucinda uit het verleden. Samen beleven ze de enige Valentijnsdag met Daniel die Luce ooit gehad heeft.

Fallen in Love kun je eigenlijk zien als boek drie-en-een-half uit de Fallen-serie. Het is een tussendeel tussen Passie en Extase. Dit is naar Lauren Kates eigen zeggen ‘het boek waarvan ze niet van plan was om het te schrijven’ en misschien had ze dat ook maar niet moeten doen. In Fallen in Love worden we weer meegenomen naar een van de vele vorige levens van Luce, alleen hier krijgen de verhalen van de andere personages meer ruimte dan Daniel en Luce. Het zijn vermakelijke verhaaltjes, waarin we iets meer achtergrond krijgen over de beweegredenen van de andere personages, maar daar is ook alles mee gezegd.
Op de cover staat ‘Hoe het allemaal begon’, maar het komt er niet eens in de buurt. Dit boek had net zo goed een hoofdstuk uit Passie kunnen zijn. In Fallen in Love wordt echter vaagjes verwezen naar de vloek tussen Daniel en Luce, maar als je in dit boek een oorspong wilt vinden, kun je lang zoeken.
Voor degenen onder ons die graag willen weten hoe het met de liefdes van de andere personages zit, is dit een heerlijk boek waar je zo doorheen vliegt. De vlotte schrijfstijl van Kate is bekend voor de lezers van de Fallen-serie, net als de personages. Of het boek iets toevoegt aan de serie mag je je echter afvragen en zal moeten blijken als het vierde en laatste deel (Extase) gaat verschijnen.
(Stéphanie de Geus)


Fallen in Love
Lauren Kate
Prijs: € 15,00
ISBN: 978-0-385-74261-0

1 Comment

  1. Valentijn on January 2, 2014 at 16:57

    Dat is weer eens een heel andere manier om Valentijnsdag te beleven.

Leave a Comment