Recensie | Lara Adrian – Tess

Lara Adrian - TessTess is dierenarts met een eigen kleine praktijk in een arme buurt. Diep in de avond is ze nog bezig in haar praktijk. Dan hoort ze geluiden in haar magazijn. De zwaargewonde Dante is binnengedrongen en heeft bloed nodig om zijn wonden te kunnen genezen. Deze eerste ontmoeting tussen de toekomstige geliefden is een wederzijds onprettige aanvaring, aangezien Dante met een enorme verdovingsspuit in zijn achterwerk wordt geprikt door Tess en Tess gedwongen een liter bloed moet inleveren en vervolgens haar geheugen wordt gewist. Dante is echter dubbel de klos: tijdens het bloed drinken van Tess’ bloed ontwaart hij een merkteken op haar hand ziet. Ze is een Stamvrouw, en als je van een Stamvrouw drinkt, ben je definitief aan haar gelinkt.

De situatie wordt nog erger wanneer blijkt dat er een drug op de markt is waardoor gezonde vampiers veranderen in Muiters, woestelingen die niet alleen bloed drinken, maar ook hun slachtoffers zonder pardon ombrengen. Dante moet uit gaan zoeken waar deze drug vandaan komt. Ex-vriend Ben komt weer in beeld.

Tess is het tweede deel in de Middernachtreeks van Lara Adrian. De serie draait om een groep krijgers, die al honderden jaren onontdekt tussen de mensen leeft. Ze voeden zich met mensenbloed, en zijn dus een soort vampiers, maar hun oorsprong ligt in een buitenaardse voorouder. In elk deel vind je het romantische verhaal van één van de krijgers en zijn voorbestemde Stamvrouw, een menselijke vrouw met een specifieke moedervlek en een vreemde gave.

Tess is geen ingewikkeld verhaal, het plot draait niet veel rondjes en de conclusie is vanaf een kilometer afstand al wel zichtbaar. Toch lees je dit 300 pagina’s tellende boek in één leessessie uit. De personages zijn niet heel erg driedimensionaal, maar Dante en de andere krijgers zijn wel het ultieme mannelijke sekssymbool. Ze zijn allemaal levensgevaarlijk, enorm groot, dierlijk aantrekkelijk en woest. Het grappige is dat ze in het contact met hun geliefde een overtuigende metroseksueel zijn, met veel gevoel voor haar behoeften en een enorm inzicht in het vrouwelijke brein. De seks in het boek is kort, maar altijd bevredigend voor beide partijen. Het maakt dit boek stiekem heel leesbaar.

Het derde deel in deze reeks is ook al uit in het Nederlands: Elise. In november volgt deel vier – Dylan – en in februari 2014 deel vijf, Renata. In het Engels zijn er al elf delen, dus we kunnen nog even voort.
(Debbie van der Zande)

Untitled-3
Titel: Tess, deel twee van de Middernacht-serie.
Auteur: Lara Adrian
Pagina’s: 286
Leeftijd: 18+
ISBN: 978-90-245-5666-3
Uitgeverij: Luitingh – Sijthoff
Boek prijs: € 14,95
Eboek prijs: € 9,99

Leave a Comment