Recensie | Kerstin Gier – Saffierblauw

kerstin gier saffierblauwEr zijn pas enkele dagen verstreken nadat Gwendolyn ontdekte dat zij het beruchte tijdreisgen bezit. In die tijd is haar hele wereld op z’n kop gezet. Ze maakt haar huiswerk in 1953 en ze krijgt een spoedcursus geschiedenis. Het is niet gemakkelijk om binnen een paar dagen ouderwets te leren dansen, om te leren gaan met een waaier en een geheime opdracht uit te voeren waar ze zelf niets van snapt. En dan is er Gideon nog.

In dit tweede deel borduurt Kerstin Gier rustig voort op het vorige. Gwendolyn worstelt op hilarische wijze met haar nieuwe leven. Ze is volledig onvoorbereid en dat laat iedereen haar weten ook. Daarnaast worstelt ze met haar gevoelens voor Gideon, die haar het ene moment hartstochtelijk zoent, en het volgende moment volledig negeert. Het feit dat ze niemand binnen in de orde kan vertrouwen, maakt het er niet beter op. Hoewel de liefdesverhouding niet heel origineel is, zorgt Gier ervoor dat deze scenes lang genoeg zijn om te boeien, zonder dat ze te cliché of vervelend worden. De nadruk ligt vooral op het tijdreizen. Ondertussen krijg je steeds meer details over de sinistere plannen van de Graaf van Saint Germain, Gwendolyn’s voorvader.

Saffierblauw is een fijn tweede deel. Gier schrijft nog steeds erg vlot en je schiet door het verhaal heen. De waterspuwgeest Xemerius zorgt voor een vrolijke noot, net als de humoristische manier waarop Gwendolyn zich in vroeger tijden probeert te redden. Op enkele vragen uit het vorige deel krijgen we een antwoord, maar Gier schept vooral nieuwe vragen. Aan de ene kant is dit vervelend, want het einde blijft wel erg open en de lezer tast nog net zo in het duister als in het eerste deel. Aan de andere kant doet het toch wel enorm verlangen naar het laatste deel. Hopelijk zal de lezer daar bevredigende antwoorden krijgen.
(Cathinca van Sprundel)

Untitled-3.5
Kerstin Gier
Saffierblauw
Pagina’s: 384
Leeftijd: YA
ISBN: 978-90206-7904-5
Uitgeverij: Blossom Books
Boek prijs: € 15,95
Eboek prijs: –

Leave a Comment