Recensie | Kelley Armstrong – De afrekening

Het derde deel in de Darkest Powers serie begint Kelley Armstrong net als deel twee met keurig in het verhaal verwerkte uitleg over het voorgaande deel. Eigenlijk is dat niet nodig, want om deel drie en alle plotwendingen te begrijpen is het toch echt aan te raden om eerst deel één en twee te lezen. Het verhaal komt door die herhalingen wat langzaam op gang, maar uiteindelijk wordt het geduld beloond.

Cloe, de necromancer of dodenbezweerder, Derek de weerwolf, Simon de tovenaar en Tori de heks zijn nog steeds op de vlucht voor de Edison groep. De Edison groep, een wetenschappelijke organisatie van bovennatuurlijken, is ervoor verantwoordelijk is dat de krachten van dit viertal oncontroleerbaar en bijzonder groot zijn. Diezelfde Edison groep heeft spijt van de experimenten en wil de ‘fouten’ het liefst ‘ongedaan’ maken.

Het viertal is wanhopig op zoek naar een veilige haven, van waaruit ze Cloe’s tante en hun lotgenoten  Rae kunnen helpen om te ontsnappen aan de Edison groep. Ze hopen de vader van Derek en Simon te vinden, maar als die spoorloos blijkt nemen ze hun toevlucht tot het kasteel van diens vriend Andrew. Het lijkt er echter op alsof ze daarmee volkomen in de val zijn gelopen. Voortdurend blijken bondgenoten vijanden, spionnen vrienden en situaties onvoorspelbaar.

Op het wat trage begin en een paar iets al te voor de hand liggende verhaallijnen na is De afrekening een zeer geslaagd einde van een trilogie. De verhaallijn is beter uitgewerkt dan in de eerdere delen en zit vol verrassingen. Ook Cloe is duidelijk gegroeid in de loop van de trilogie. Had ze in de eerdere delen nog de grootste moeite om haar krachten te beheersen, in dit deel weet ze effectief en verrassend gebruik te maken van haar kennis. Want of Cloe er tijd voor heeft of niet, ze moet kiezen tussen haar gevoelens voor Simon en Derek. Een paar verhaallijntjes blijven uiteindelijk in het luchtledige hangen, maar voor toch zeker de moeite waard, deze serie, vooral voor young adult lezers.
(Ingrid Bilardie )


Kelley Armstrong
De afrekening
Prijs: € 17,90
ISBN: 9789049501051

Leave a Comment