Recensie | Karen Miller – De Vloek van de Magiër

In Dorana zijn maar twee dingen belangrijk: afkomst en magisch talent. Barl Linden is een van de grootste magiërs die Dorana ooit heeft gekend, maar door haar lage afkomst, blijft de erkenning uit. In haar strijd als gelijke te worden behandeld, komt Barl onder de aandacht van de almachtige Magiërsraad. Morgan Danfey is de jongste magiër die ooit tot de Raad is toegelaten. Hij is trots en getalenteerd en voelt dat er een vreselijk, onbekend gevaar dreigt voor Dorana, maar hij kan dat niet bewijzen. Wanneer Barl en Morgan elkaars pad kruisen, slaat de vonk over en wordt er een reeks gebeurtenissen in gang gezet die hun leven – en het lot van naties – voor altijd zal veranderen.

Met De Vloek van de Magiër keert Karen Miller terug naar de wereld van de Koningmaker Koningbreker serie. Verrassend is het niet echt voor de lezers van de serie die natuurlijk weten hoe het verhaal ongeveer moet aflopen. En ook als je de serie niet hebt gelezen, voel je de afloop aankomen. Het is dus knap van Miller dat deze kennis niets afdoet aan de spanning in het verhaal. De geschiedenis die ze creëert en de dreiging die voelbaar is, houden de lezer volledig in de ban. Het boek is dik, maar verveelt geen seconde. De hoofdrolspelers krijgen alle ruimte om zich te ontwikkelen en het wordt overduidelijk wat hun drijfveren zijn. Hoewel ze niet altijd sympathiek zijn, is het toch vrij makkelijk om met ze mee te leven. Minpuntje is dat de ondersteunende personages deze ruimte veel minder krijgen. Het stoort niet, maar een aantal van hen had wel wat meer diepgang mogen krijgen, zeker de personages die uiteindelijk een belangrijke bijrol krijgen.

De Vloek van de Magiër is een spannend boek en een mooie aanvulling op de serie Koningmaker Koningbreker. Je hoeft de serie zeker niet gelezen te hebben om het boek te kunnen lezen, hoewel het misschien wat details duidelijk zou maken. De ondersteunende karakters hadden hier en daar wel wat meer diepgang mogen krijgen.
(Rebecca de Man)


Karen Miller
De Vloek van de Magiër
Prijs: € 24,95
ISBN: 9789024538584

Leave a Comment