Recensie | Kami Garcia – Onbreekbaar

OnbreekbaarHet leven van Kennedy Waters is heel normaal, totdat ze haar moeder dood aantreft. Ze beseft niet dat paranormale krachten hiervoor verantwoordelijk zijn. Wanneer de mysterieuze tweeling Jared en Lukas Lockhart haar kamer binnenvallen en de geest vernietigen die van plan was haar te vermoorden, komt ze erachter dat haar moeders dood geen tragisch ongeluk was. Kennedy moet haar moeders plaats innemen bij het Legioen van de Zwarte Duif, een geheime club van geestenjagers waar Jared en Lukas lid van zijn. Samen met de vier andere leden moet ze de wereld proberen te beschermen tegen geesten en een wraaklustige demon.

Vergeet de Ghostbusters en maak kennis met Het Legioen. Een geheime club van vijf tieners met verschillende achtergronden maar met een gezamenlijk doel. Gezamenlijk proberen ze een wraaklustige demon te vernietigen. En dit gaat niet zonder slag of stoot, raadsels en liefde.

Onbreekbaar is de eerste soloroman van Kami Garcia, beter bekend als de coauteur van Beautiful Creatures. Je merkt dat Garcia ervaring heeft met het schrijven van spannende boeken want Onbreekbaar is een echte pageturner. Het boek begint al op en verrassende plaats en is eigenlijk nooit meer saai geworden.

Een van de redenen dat het boek nooit saai wordt, is dat je alles beleeft door de ogen van Kennedy. In het begin van het boek is Kennedy niet heel erg dapper en is best snel van haar stuk te brengen. Ze maakt kennis met een wereld die ze liever niet had willen kennen en ze is erg onzeker over zichzelf en haar daden. Je leeft als lezer heel erg met haar mee en ziet dat ze een enorme groei doormaakt gedurende het boek. Aan het einde van het boek staat ze al een stuk zekerder in haar schoenen en laat zich niet zo snel meer van de wijs brengen als ze een geest tegen het lijf loopt.

Jared is de andere reden dat het boek niet saai wordt. Wie is hij, waarom ruziet hij continue met zijn broer Lukas en welke geheimen draagt hij met zich mee? Langzaam maar zeker kom je meer over hem te weten en zie je de band tussen hem en Kennedy groeien. Dit terwijl Lukas ook zijn oog op Kennedy heeft laten vallen. Continue blijft door je hoofd spoken wie Kennedy uiteindelijk zou kiezen, Jared of toch Lukas?

Onbreekbaar is een heerlijk boek en leest lekker vlot uit. Dat het te snel uit is, is een van de twee minpuntjes van het boek. Een ander minpuntje van Onbreekbaar is de omslag. Hij slaat enigszins op het boek, maar spreekt niet erg aan. Desalniettemin blijft Onbreekbaar een geweldig boek en is aan te raden aan iedere liefhebber van fantasy, geheimen, spanning en actie – die vijf sterren verdient het echt.
(Nadym van Schaik)

Untitled-5

Titel: Onbreekbaar
Auteur: Kami Garcia
Pagina’s : 267
Leeftijd: 15+
ISBN: 9789048820412
Uitgeverij: Full moon
Boekprijs: €17,50
Eboekprijs: €11,99

Leave a Comment