Recensie | Juliet Marillier – Ziener van Zeven Wateren

Sibeal weet al heel lang één ding zeker: het is haar roeping om druïde te worden. De zomer voordat ze officieel haar geloften aflegt als druïde stuurt haar leermeester Ciarán haar naar het eiland Inis Eala. Daar kan ze tot rust te komen en tijd met haar zussen doorbrengen. Sibeal zelf vindt het helemaal niets en was veel liever in de bossen van de Zeven Wateren gebleven. Maar dan spoelt er een scheepswrak aan op het eiland en redt Sibeal een man uit het water. De man, Felix, kan zich niets meer herinneren, zelfs niet zijn eigen naam. Sibeal verzorgt hem en helpt hem sterker te worden in de hoop dat hij zich weer wat herinnert. En dan zijn er ook nog de twee andere drenkelingen van het schip gered, Knut en zijn vrouw Svala. Sibeal weet niet zo goed wat ze van hen moet denken, vooral niet van Svala die niets zegt. Dat niet alleen, ze heeft ook last van dromen van een guur eiland met hoge rotsen en zij is niet de enige.

Ziener van Zeven Wateren is het tweede boek na de trilogie van Zeven Wateren en ook dit keer gaat het over een dochter van Sean, heer van de Zeven Wateren. Net als elk Juliet Marillier boek, moet het altijd even op gang komen, maar dan staat het ook als een huis. Het verhaal ontvouwt zich langzaam en door het geheugenverlies van Felix zit je op het puntje van je stoel. Omdat Felix zelf ook niet weet wat er gebeurt is, blijf je je afvragen wat er nou toch gebeurd is. De spanning, gemixt met het mysterie die Sibeals spirituele reis met zich meebrengt zorgt voor een interessant verhaal.

Als Sibeal en Felix dan eindelijk de reis ondernemen waar het hele boek naartoe werkt, is de ontknoping op het rotseiland een beetje mager. Maar dat maakt het boek niet minder, de spanning, en de goed uitgewerkte personages maken het verhaal meer dan goed. Het is dan ook zeker een mooie aanvulling op de rest van de Zeven Wateren boeken. Vooral ook omdat je in dit boek leest hoe het verder gaat met Sibeals oudere zus Clodagh. En hoewel ook dit weer een afgerond verhaal is, doet het einde vermoeden dat Marillier nog lang niet klaar is met de Zeven Wateren.
(Stéphanie de Geus)


Juliet Marillier
Ziener van Zeven Wateren
Prijs: € 19,95
ISBN: 978-90-245-3500-2

Leave a Comment