Recensie | Joss Stirling – Het verhaal van Sky

1001004011496694Sky vindt het helemaal niets dat ze met haar adoptieouders vanuit Londen naar de rustige Amerikaanse Rocky Mountains moet verhuizen. Dat gevoel verandert als ze op haar nieuwe High School de stoere Zed ontmoet. Zed, die nog nooit interesse heeft getoond in een meisje, valt ook voor Sky. Hij noemt haar zijn soulmate en hij zegt dat ze de rest van hun leven samen zullen zijn.

Dit gaat Sky allemaal veel te snel. Ze wil niets weten van het hele soulmategedoe en ook niet van de gaven die ze volgens Zed heeft. Toch kan ze, hoe hard ze het ook probeert, geen afstand van hem nemen. Ze wordt meegesleurd in een wereld vol liefde, geweld, manipulatie en familiegeheimen.

Een meeslepend verhaal om in een ruk uit te lezen. Het verhaal is in de ik-persoon geschreven wat het erg makkelijk maakt om je mee te laten slepen. Bovendien is de schrijfstijl van Stirling erg aangenaam. Het verhaal is voor de wat oudere jongere en dat is ook te merken. Het heeft een wat volwassenere sfeer en toon. Vanaf het begin zijn er veel dingen die nog een mysterie zijn. Een slim trucje, want je blijft je tot het einde toe afvragen hoe alles in elkaar steekt. Wat is de achtergrond van Sky en hoe is ze geworden wie ze nu is?

Er zijn veel personages die niet allemaal even grondig uitgediept worden. Dat is ook niet in alle gevallen nodig, maar misschien een gemiste kans omdat dit het eerste deel is in een serie, niet over Sky, maar over Zed en zijn broers. Ietwat verwarrend misschien, maar wel leuk bedacht om een serie te schrijven over karakters en het niet uit hun oogpunt te vertellen. De vertaling is soms wat overdreven, wat doet afvragen of Stirling het ook zo geschreven heeft, of dat dit de ‘toffe’ interpretatie is. Dit wordt gelukkig nooit echt storend.

Al met al vooral veel redenen om blij te zijn dat het er naar uit ziet dat dit een langere reeks gaat worden.
(Rebecca de Man)

Untitled-4
Het verhaal van Sky
Joss Stirling
Pagina’s: 432
Leeftijd: 15-18
ISBN: 978-90206-7911-3
Uitgeverij: Blossom Books
Boek prijs: € 14,95
Eboek prijs: € 8,99

Leave a Comment