Recensie | John Flanagan – De Jagers (Broederband, boek 3)

Bb3Na de strijd om Limmat missen de Reigers hun kans om Zavac te pakken doordat ze hun vrienden – de Zeewolven –  van een schipbreuk moeten redden. Met Lydia als nieuwste aanwinst en een achtergebleven piraat als gijzelaar zet de bemanning van de Reiger de achtervolging in. De weg voert naar het piraten-Capitool Raguza maar deze weg is niet zonder onderbrekingen en moeilijkheden. Gevangenschap, wantrouwen en woeste wateren brengen de Reigers steeds uit koers, en als ze dan eindelijk oog in oog komen met Zavac en zijn bemanning is het nog maar de vraag of de hele onderneming niet voor niets is geweest.

De Jagers is het laatste deel van de (eerste) Broederband-trilogie. Het verhaal dat zich in de eerste twee boeken op gelijkmatig tempo ontwikkelde komt hierin aan zijn eind. Wat opvalt is het verschil in tempo tussen dit laatste boek en de eerste twee delen. Waar bij de Outsiders en de Indringers de tijd werd genomen om één grote gebeurtenis redelijk uitgebreid te vertellen wordt er in de Jagers in een vlot tempo door verschillende kleinere gebeurtenissen heen geraced. Enerzijds betekent dit meer afwisseling in het verhaal en soms ook meer spanning, aan de andere kant gaat het af en toe zo snel dat het idee ontstaat dat het de karakters wel heel makkelijk afgaat. Richting het einde van het boek wordt dit wel beter maar toch komt het “definitieve” einde onverwachts snel.

Ondanks het vlotte tempo is ook dit derde deel van Broederband weer een goed boek vol spanning en humor. Het leest makkelijk weg en ondanks het gesloten einde maakt het de lezer toch nieuwsgierig naar eventuele vervolgen.
(Erin de Vrijer)

Untitled-3.5
Broederband boek 3, De Jagers
John Flanagan
Pagina’s: 407
Leeftijd: 10+
ISBN: 978-90-257-5116-6
Uitgeverij: Gottmer
Boek prijs: € 16,95
Eboek prijs: € 10,99

Leave a Comment