Recensie | John Flanagan – De Koning van Clonmel

Er zijn problemen in het westen. In Hibernia, een buurland van Araluen, neemt een zogenaamde profeet van zijn zelfverzonnen god de macht in de zes koninkrijken één voor één over. Alleen het koninkrijk Clonmel is nog niet gevallen is. De jonge jager Will trekt er samen met zijn mentor Halt en beste vriend Arnaut op uit om deze machtsovername te stoppen, en zo ook Araluen te beschermen. Want dit land zal het volgende slachtoffer van de profeet en zijn sekte zijn. Halt’s voorgeschiedenis in Clonmel kan misschien van pas komen bij deze missie.

In de koning van Clonmel wordt de kaart weer een stukje uitgebreid, met een nieuw buurland van Araluen. Door de hoofdpersonen naar verschillende landen te laten reizen zorgt John Flanagan ervoor dat de avonturen steeds weer nieuw en verrassend zijn, met interessante en originele karakters.
Het feit dat er in deze landen dingen gebeuren waar zelfs de alwetende Grijze Jagers onbekend mee zijn, maakt hun personages net iets echter; ook zij zijn geen supermensen die boven iedereen staan.
In vergelijking met losgeld voor Erak gebeurt er in deel acht iets minder en verloopt het allemaal iets makkelijker. Zelfs als het misgaat, wordt de oplossing al meteen uit de mouw geschud. Hoewel dit wel rustig leest en beter is voor de gemoedstoestand van de zeer inlevende lezer, is het ook een stuk saaier.
In tegenstelling tot veel van de andere delen, eindigt dit boek niet met een vredige scène van het oude vertrouwde thuis na het einde van weer een geslaagd avontuur. Hierdoor ontstaan allerlei vragen over wat er in het volgende boek dan wel niet zal gebeuren en waar dit zich gaat afspelen.

De koning van Clonmel is een van de rustigere boeken uit de Grijze Jager serie, zowel qua avontuur, als qua humor. Dit maakt het verhaal er niet minder op en ook de neiging om meteen het volgende deel uit de kast te grissen is net zo sterk als bij de andere delen.
(Erin de Vrijer)


De Grijze Jager, De koning van Clonmel
John Flanagan
Prijs: €14,95
ISBN: 978-9025-7469-19

1 Comment

  1. stien on October 24, 2013 at 19:41

    ‘De Grijze Jager: De koning van Clonmel’ Het is een heel spannend boek en een echte aanrader. De serie blijft de hele tijd even spannend en leuk. Het zijn dikke boeken maar ze lezen erg snel. Dit boek is zeker een aanrader want het is goed voor uren spanning en plezier!

Leave a Comment