Recensie | John Flanagan – De Keizer van Nihon-Ja

Arnaut is op een diplomatieke missie naar Nihon-Ja gereisd en heeft daar de keizer ontmoet. Van de keizer leert hij over het land en zijn inwoners, de Senshi -de krijgers klasse -, en de ‘gewone’ burgers. Door de vriendelijkheid van de keizer tegenover de burgers komt Arisaka, een senshi-leider, in opstand. Hij vindt dat iedereen ondergeschikt is aan de senshi en is bang voor verandering. Arnaut besluit de keizer bij te staan en als dit nieuws Araluen bereikt wordt hij al snel bijgestaan door Will, Halt, Evanlyn, Allys en Selethen die met behulp van de Skandiërs naar Nihon-ja reizen. Samen met de keizer moeten ze het mysterieuze slot Ran-Koshi zien te vinden voordat Arisaka hen inhaalt.

Het langverwachte boek, De Keizer van Nihon-ja is het dikste in de Grijze Jager-serie tot nu toe. Maar ondanks zijn lengte verveelt dit verhaal geen moment. Van begin tot eind blijft het verhaal boeiend door nieuwe karakters en omgevingen, maar ook door de terugkeer van de oude. Waar in de voorgaande boeken het einde zwart of wit kon zijn, blijft dit deel spannend tot het eind door alle verschillende wendingen die het verhaal zou kunnen nemen.

John Flanagan laat weer eens zien dat hij zowel van de dunnere boeken als ook de dikste ltot een geweldig boek kan maken. En ook in dit deel heeft hij zijn humor de vrije loop gelaten, waardoor het boek ondanks de spannende en zwaardere momenten toch zijn vrolijkheid behoudt.

Het tiende Grijze Jager boek is ongetwijfeld het beste tot nu toe, en dat zonder ook maar iets af te doen aan de andere delen.
Wederom laat het einde je verlangen naar het volgende deel, want aan het einde wordt er al een toespeling naar deel elf gemaakt en dat maakt het nog erger. Waar blijft deel 11?
(Erin de Vrijer)


De Grijze Jager, De Keizer van Nihon-Ja
John Flanagan
Prijs: € 14,95
ISBN: 978-9025-7481-80

4 Comments

 1. Tim de KW on July 22, 2011 at 14:19

  Ik heb een jaar of 2 geleden de eerste drie boeken van deze serie gekocht, maar was nooit aan begonnen en heb de boeken vorig jaar weggedaan, omdat ik dacht dat ik er niet veel aan zou vinden, omdat er weinig fantasy in zat en omdat het kinderboeken waren. Na het lezen van de recensies over deze serie zat ik er blijkbaar erg ver naast en nu heb ik dus ook spijt dat ik de boeken weg heb gedaan…
  Ach, gelukkig liggen er nog genoeg in de boekhandels dus ik zal er zeker eens aan beginnen. 🙂

 2. admin on July 23, 2011 at 17:33

  Inderdaad, ik denk dat de boeken nog wel even in de winkels liggen, want volgens mij komt er voorlopig nog geen einde aan de serie.

 3. danny D on August 30, 2011 at 09:29

  Echt een fantastisch boek, heb deel 10 in 4 dagen uitgelezen. Dat betekent honderd pagina’s per dag.

  Ik heb trouwens gehoord van geruchten dat er nog twee boeken komen: deel elf en twaalf. In deze serie zal de waarschijnlijk zijn eigen leerling krijgen, een MEISJE. niet te geloven toch!? ook in 2013/2014 zal de film uitkomen. YES 🙂 🙂 🙂

 4. guylian on August 30, 2013 at 13:25

  een topboek ik ben helemaal verslaafd

Leave a Comment