Recensie | Jennifer Fallon – Wolfsblad (Tweede kroniek: Damin Wolfsblad)

Ontdeugend, brutaal, speels. Als een echte prins weet de twaalf jaar oude Damin Wolfsblad, eerste zoon van Marla Wolfsblad, zich nog niet te gedragen. Samen met zijn broertjes, zusjes en andere kinderen in het kasteel komt hij telkens weer in de problemen. Marla is hier niet blij mee: ooit zal Damin hoogprins van Hythria moeten worden, maar dan moet hij zich wel netter gaan gedragen.
Intussen smeedt Alija Arendspiek snode plannen om Damin voorgoed uit te schakelen en haar zoon Cyrus aan de macht te krijgen. Zal de intelligente Marla deze plannen op tijd doorkrijgen, of weet ze misschien allang tijd wat de echte bedoelingen van de zogenaamde ‘familievriendin’ Alija zijn? En is Alija de enige die Hythria omver wil werpen, of zijn er nog anderen die broeden op wraak?
Gelukkig heeft Marla veel hulp van haar kinderen, pleegkinderen, neven, nichten en schoonfamilie. Echter, er spelen ook binnen de familie problemen. Wie is dat meisje dat op een nacht Damin probeert te vermoorden? Waarom wil Kalan, dochter van Marla, zo graag studeren aan het Tovernaarscollectief? Waarom wil Makhas, Marla’s schoonbroer, niet inzien dat zijn dochter Leila nooit met prins Damin zal trouwen? En is Damin echt de nonchalante, oppervlakkige jongeman voor wie hij zich altijd heeft uitgegeven?

Zo veel personages en zo veel verhaallijnen die in elkaar verweven zijn. En toch past de puzzel perfect in elkaar. Waar de eerste kroniek over Marla Wolfsblad slechts een inleiding lijkt, barst de tweede kroniek los. Dit boek speelt zich af in meer dan tien jaar, in de tijd dat de kinderen van Marla opgroeien tot jongvolwassenen. De kinderen ontwikkelen zich, zij het wat minder drastisch dan de ontwikkeling van Marla in de eerste kroniek.

De schrijfstijl van Jennifer Fallon is zeer prettig. De lange, maar toch luchtige, dialogen leiden je door het verhaal. Er wordt niet teveel of te weinig gezegd, geen lange uitleg en geen lange beschrijving van de omgeving. En ook geen intense omschrijvingen van de emoties van de personages. Op een of andere manier laat Fallon deze emoties toch goed naar voren komen: je leeft met ze mee. Vooral aan het einde van het boek, wanneer een aantal verhaallijnen samen komen tot een heftig plot. Duidelijk is dat er een derde kroniek aan vast zit, die hopelijk net zo sterk is als dit tweede deel van de Wolfsblad-trilogie.
(Mascha Claessens)


Wolfsblad (Tweede Kroniek: Damin Wolfsblad)
Jennifer Fallon
Prijs: €19,95
ISBN: 978-90-245-3199-8

Leave a Comment