Recensie | Jackson Pearce – Bloedzusters

bloedzustersRosie en Scarlet March zijn zussen, getekend door een trauma uit hun jeugd. Toen zij klein waren, is hun huis aangevallen door een weerwolf, waarbij zij er getuige van waren dat hun oma gedood werd. Scarlet verdedigde haar zusje en wist het monster te doden, waarbij ze verschrikkelijke littekens opliep. De twee besluiten nu hun kennis te gebruiken en hun leven te wijden aan het opsporen en uitroeien van de monsters die hun levens vernietigden.

Het verhaal van Rosie en Scarlet verhaalt niet alleen van de strijd tegen een sterke, bijna onverslaanbare vijand, maar ook van de opbloeiende liefde tussen Rosie en buurjongen Silas, die de twee helpt in hun strijd. Tegelijkertijd wil Silas ook dat Rosie haar eigen leven kan leiden: niet alleen dat van Rosie de jageres, maar ook Rosie het tienermeisje. Terwijl Rosie zich verder ontwikkelt, blijft Scarlet verbeten doorjagen en lijkt zij niet te kunnen veranderen in haar drift om elke wolf te doden en haar zusje te verdedigen.

Jackson Pearce weet de band tussen de twee bloedzusters mooi weer te geven. Ze schetst de verschillen en de conflicten die daardoor ontstaan, maar weet tegelijkertijd ook te laten zien dat jonge vrouwen altijd zussen zullen blijven, gebonden door niet alleen hun bloed, maar ook door hun gezamenlijke verleden, hoeveel er ook gebeurt en verandert tussen hen.

De tienerroman leest vlot door, kent weinig moeilijk of ingewikkeld taalgebruik. Wel is de schrijfster bloemrijk in haar schrijfstijl en schuwt ze in sommige gevallen de clichés niet om de ontluikende romance tussen Rosie en Silas kleur te geven. Voor een young adult-boek is dat prima, maar ben je op zoek naar wat meer inhoud en ontwikkeling, kun je dit boek beter op de plank laten staan.

Dat geldt ook voor de actiescènes die ze in haar boek heeft verwerkt. De gevechten zijn ietwat plastisch, bijna zakelijk omschreven en doen zelfs een tikje onrealistisch aan. Rosie gaat bijvoorbeeld nooit de deur uit zonder haar gordel met meerdere messen mee te nemen: hoe ze die weet te verbergen voor de buitenwereld laat Pearce in het midden. Bijzonder is ook dat de weerwolven verschrikkelijk sterk lijken te zijn, maar dat de twee tienermeiden gemakkelijk een viertal wolven tegelijk de baas kunnen.

Jackson Pearce heeft met haar 25 jaar een fijne young adult-roman geschreven, die zeker voor tieners fijn wegleest en een originele draai geeft aan de sprookjeswereld van Roodkapje en de Wolf. Bloedzusters is een van de vier boeken gerelateerd aan sprookjes die Pearce heeft geschreven. Het vierde deel – niet gerelateerd aan Bloedzusters – komt uit in november 2013. Wanneer deze in het Nederlands zal verschijnen, is nog onbekend.
(Noelia Romero Cabrera)

Untitled-3
Titel: Bloedzusters
Auteur: Jackson Pearce
Pagina’s: 320
Leeftijd: 13+
ISBN: 9789048817207
Uitgeverij: Moon Uitgeverij
Boek prijs: € 17,95
Eboek prijs: € 10,99

2 Comments

  1. Joanydvv on September 6, 2013 at 14:27

    Ik vond dit echt een heel erg leuk, spannend boek. De zussenband was inderdaad erg goed beschreven.

  2. Lieke on September 8, 2013 at 14:15

    Dit lijkt me echt een heel leuk boek! Hij staat nog ongelezen in mijn boekenkast, haha. Ik hou altijd wel van die sprookjes hervertellingen 🙂 En de kaft vind ik echt prachtig!

Leave a Comment