Recensie | G.L. D’Andrea – Het Teken van de Roos

Caius is gevangen genomen door Herr Spiegelmann in het mysterieuze huis in Rue Félix. Door zijn nieuwe gave verkrijgt hij de vriendschap van een Caghoulard, een van de helpers van Spiegelmann. Samen ontsnappen ze en proberen ze de vrijheid te vinden. Ondertussen proberen Caius’ vrienden hem te vinden, maar ze hebben niet allemaal het beste met hem voor.
Door ontmoetingen met Vluchtelingen, ondoden en het verleden komt Caius stukje bij beetje meer te weten over zíjn wereld.

In Het Teken van de Roos laat D’Andrea wederom zien wat zijn fantasie allemaal kan produceren. Helaas is hij er op gebied van duidelijkheid niet veel op vooruit gegaan.
Niet véél, maar wel een beetje. Want er worden zowaar een paar dingen duidelijk in dit tweede boek van de Wonderkind-serie. Jammer genoeg komen er echter met de nieuwe karakters en andere verzinsels ook een heleboel nieuwe vragen mee. De duidelijkheden die de schrijver had willen scheppen over zaken uit het eerste boek worden daardoor genadeloos teniet gedaan door deze nieuwe onduidelijkheden.

Wel is dit verhaal beter leesbaar dan de Zilvermunt. Hoewel het chronologisch en qua perspectief nog enigszins verwarrend kan zijn, loopt het beter in elkaar over en hebben de verschillende hoofdstukken meer verband met elkaar.

Laten we hopen dat alle vaagheid uit de eerste twee boeken een sluwe truc is, bedoeld om de lezer zo te verwarren dat deel drie, “het boek met alle antwoorden”, de hemel in geprezen zal moeten worden omdat het ons de verlossing brengt.
(Erin de Vrijer)


Wonderkind – Het Teken van de Roos
G.L. D’Andrea
Prijs: € 19,90
ISBN: 978-9028-4243-19

Leave a Comment