Recensie | Femke Dekker – Argadwyn

9200000025535190Hadewig ontdekt op haar vijftiende dat haar moeder veel geheimen voor haar heeft. Zo wil ze niet vertellen wie haar vader is en waar hij woont. Dat maakt Hadewigs leven er niet makkelijker op. Want behalve al die vragen over haar vader, vraagt ze zich ook af wie ze zelf is. Langzaam maar zeker ontdekt ze dat ze uit een andere wereld komt en afstamt van een magische familie, de Aldych. Ze is woest dat haar moeder dit voor haar geheim heeft gehouden en doet er alles aan om naar haar ware familie terug te keren. Eenmaal daar blijkt alles niet zo rooskleurig te zijn als Hadewig, wiens naam Argadwyn blijkt te zijn, eerst dacht. De druk neemt toe en Hadewig moet levensgevaarlijke rituelen uitvoeren wil ze de sleutelrol krijgen die ooit voor haar bestemd was. Ze staat voor een zware beslissing: wie is ze, wie wilt ze zijn en is ze bereid de prijs te aanvaarden die anderen moeten betalen voor haar keuzes.

Argadwyn is het eerste boek uit de serie Bloed van Aldych. Het boek begint heel rustig en geeft de lezer de tijd om aan Hadewig en haar leven te wennen. Zo maakt je kennis met haar vriendinnen, haar school, haar moeder en nog veel meer. Als lezer krijg je op deze manier een haarfijn beeld van alle vragen die in Hadewigs hoofd afspelen.

Na de rustige opstart volgt de rest van het boek in sneltreinvaart. Dit komt helaas het boek niet altijd ten goede. Je krijgt nauwelijks de tijd om te wennen aan haar familie en hun wereld. Een nieuwe taal, nieuwe mensen, nieuwe omgeving, stuk voor stuk prachtig omschreven. Helaas allemaal zo snel achter elkaar dat je het boek soms even weg moet leggen om het te laten bezinken.
Al met al is het boek zo slecht nog niet. Femke Dekker heeft een prettige schrijfstijl. Alles is een beetje poëtisch geschreven. Tevens beschrijft ze de nieuwe leefomgeving in alle geuren en kleuren. Ze neemt je mee naar en totaal andere plek waar je eigenlijk niet weg wilt.

Argadwyn is prettig om te lezen en is zeker een boek dat je eens gelezen moet hebben. Het heeft alles wat een lekker fantasyboek moet hebben: geheimen, iets magisch of bovennormaals en een leuke jongen. Kortom: een mustread.
(Nadym van Schaik)

Untitled-3.5
Titel: Argadwyn
Auteur: Femke Dekker
Pagina’s: 281
Leeftijd: 15+
ISBN: 978-94907-6748-8
Uitgeverij: Zilverspoor
Boekprijs: € 17,95

Leave a Comment