Recensie | Cinda Williams Chima – De Erfgenaam (Derde Boek: De Erfgenaam van de Draak)

Magiër Jason Hayley weet Ravens Ghyll, het terrein van Claude d’Orsay in Schotland binnen te dringen. d’Orsay is een andere magiër en hij zou in het bezit zijn van een Convenant dat er voor zorgt dat hij de macht krijgt over de magiërs en ook over de andere zogenaamd lagere gilden, zoals die van de krijgers, betoveraars, zieners en beheksers. Alleen is het Convenant nog niet bekrachtigd. Jason wil er achter komen waarom dit is, maar in plaats daarvan stuit hij op een schat van magische voorwerpen die verborgen liggen in een berg op Ravens Ghyll.

Jason neemt een deel van de schat en in het bijzonder het drakenhart mee naar Trinity en dit heeft grote gevolgen. Trinity is nog steeds een oase waar geen aanvalsmagie mag worden gebruikt. Voor de Gewoonlingen, die geen idee hebben van alle magie in Trinity, gaat het leven zijn gangetje, maar de voor Anderlingen, die zich steeds meer verzamelen in het stadje, is dit niet zo. Voor hen lijkt een strijd tussen de huizen van de Witte en Rode Roos, d’Orsay en Trinity onvermijdelijk. Ieders toekomst hangt van het Convenant af.
Ook Madison Moss, een dooddoener die magie van anderen in zich op kan nemen en eigenlijk niet thuis hoort in de Anderlingenwereld, wordt bij de strijd betrokken. Ze wil graag helpen, maar is dat mogelijk zonder zelf in de problemen te komen?

Dit is het derde deel van De Erfgenaam reeks, hoewel het in dit deel niet meteen duidelijk is wie die erfgenaam precies is. Waar het eerste en tweede deel vooral uit het oogpunt van krijger Jack en magiër Seph is geschreven, is De Erfgenaam van de Draak vanuit meerdere personages geschreven. Jason is hier een belangrijk personage, maar ook anderen, zoals Madison spelen, een belangrijke rol.
Het is leuk om te lezen dat de verbonden tussen de magiërs steeds wisselen en dat vijanden ook bondgenoten kunnen zijn. Dit laat heel duidelijk zien dat ze elkaar echt niet vertrouwen en zich vooral om hun eigen belangen druk maken. Verder is het ook interessant om te lezen dat hoewel de jongeren aan de zelfde kant staan, ze het niet altijd even goed met elkaar kunnen vinden. Dit maakt het verhaal geloofwaardiger. Je wordt ook meteen het verhaal ingetrokken, want door het lezen van de eerdere delen voelt het alsof je de wereld ook al goed kent.
Het is wel jammer dat de legende van de draak niet helemaal duidelijk wordt uitgelegd en bepaalde aspecten blijven dan ook wat vaag. Dit is wel belangrijk om de achtergrond van sommige elementen beter te begrijpen en hier had Cinda Williams Chima meer tijd aan kunnen besteden.
De Erfgenaam van de Draak is een spannend, dramatisch verhaal en zit vol met magie. Verder is het wat minder voorspelbaar dan de eerdere delen en hierdoor is het een goed vervolg in De Erfgenaam-serie.
(Sophie Brolsma)


De Erfgenaam (Tweede Boek: De Erfgenaam van de Draak)
Cinda Williams Chima
Prijs: €16,95
ISBN: 978-90-245-8012-5

Leave a Comment