Recensie | Charlaine Harris – Zo goed als dood

De hoofdpersonen uit de vorige delen, Sookie en vampier Bill, zijn nog steeds uit elkaar als hij naar haar toe gaat om te vertellen dat hij naar Peru moet. Met Sookie gaat alles gaat verder prima, maar dan komt ze vampier Eric op een avond tegen. Hij herkent hij haar niet, hij heeft geen flauw idee wie zij is. In een poging om hem te helpen neemt ze Eric mee naar huis en belt ze zijn zakenpartner Pam. Pam is gechoqueerd om Eric zo te zien en vertelt aan Sookie wat zij denkt dat er gebeurd moet kunnen zijn. Er is namelijk een coven heksen in de Shreveport en hun leidster, Hallow, heeft een oogje op Eric en zijn zaak. Eric weigerde op haar bod in te gaan waarop zij hem behekste. Nu hangen er overal posters dat Eric wordt gezocht door Hallow en haar leden. Tot er een plan is om de heksen te verslaan, wordt Eric bij Sookie verstopt, waar hij veilig is. In die tijd groeien Sookie en Eric steeds meer naar elkaar toe, want deze Eric lijkt in heel veel opzichten niet op de Eric die Sookie kent.

Wat Sookie en Eric delen in die tijd dat hij bij haar verblijft, wordt mooi omschreven. Ze hebben niet alleen maar stomende seks, maar ze krijgen bijna een relatie. Eric vleit haar door te vertellen hoe mooi ze is en wat hij allemaal graag voor haar zou willen opgeven. Hoewel Sookie eerst denkt dat het een truc is om haar in bed te krijgen, komt ze tot de conclusie dat dat niet het geval is. Ze begint steeds meer voor hem te voelen. Tot de avond ná het grote gevecht aanbreekt en Eric helemaal niks weet van de laatste weken, en al helemaal niet weet wat er tussen hem en Sookie is gebeurd.

Je zou denken dat lieve woordjes en gepassioneerde seks tussen de hoofdpersonen op ten duur zou gaan vervelen, maar daarom heeft Charlaine Harris nog een tweede verhaallijn lopen. Alsof Sookie nog niet genoeg aan haar hoofd had met een groep boze heksen en een vampier die van niks weet, wordt haar broer ook nog eens vermist. Wederom een knap staaltje schrijfwerk van Harris.
(Elianne de Geus)


Zo goed als dood
Charlaine Harris
Prijs: € 14,95
ISBN: 978-90-245-3678-8

Leave a Comment