Recensie | Charlaine Harris – Echt dood

Sookie krijgt bericht van de koningin van Louisiana, dat haar nichtje Hadley is vermoord. Sookie had Hadley al in geen jaren meer gesproken, maar ze was een van de laatste familieleden die ze had, en dus haar erfgenaam. Sookie stelt het vrij lang uit om naar New Orleans te gaan om Hadleys spullen op te halen. In de tussentijd krijgt ze een aangenaam bezoek van de weertijger Quinn, die haar graag mee uit wil nemen. Het zou een gewone avond worden voor Sookie, maar ze wordt aangevallen op het moment dat ze uit het theater loopt. Deze keer zijn het twee jong gebeten Weers die stijf staan van de drugs. gelukkig heeft ze Quinn bij zich en is het gevaar snel geweken. Als ze eenmaal wordt opgehaald door de advocaat van de koningin om naar New Orleans te gaan, blijkt dat daar het gevaar op de loer ligt. Er zit namelijk letterlijk een lijk in de kast, of beter gezegd een Weer die tot Vampier is gemaakt. Wat niet veel goeds voorspelt voor de rest van het verblijf.

In dit deel worden er veel, heel veel nieuwe karakters toegevoegd aan het boek, terwijl met de huidige karakters heel weinig word gedaan. Zo worden er in het begin wat karakters uit de weerpanter gemeenschap bij gehaald. Natuurlijk was Quinn ook al een paar keer voorbij gekomen, maar dat neemt niet weg dat het boek grotendeels is opgebouwd uit nieuwe karakters. Dit zorgt ervoor dat het boek een stuk van zijn charme verliest, aangezien de serie toch voornamelijk draait om de bekende karakters.

Dit was tot nu toe een grote tegenvaller van de Sookie Stackhouse romans. Meestal zitten de boeken vol spanning, sensatie en intieme momenten. In dit deel vind je deze dingen amper en de goede stukken die het boek bevat,worden tot het laatste moment bewaard. Waar in de andere delen een spannende zaak werd opgelost, of iemand werd ontvoerd, word nu gepraat over Sookies keuken en is Sookie wantrouwend naar het nieuwe barmeisje. Kortom, echt geen hoogvlieger en het is niet te hopen dat Charlaine Harris deze manier van schrijven voortzet in de volgende delen.
(Elianne de Geus)


Echt dood
Charlaine Harris
Prijs: € 14,95
ISBN: 9789024547548

Leave a Comment