Recensie | Charlaine Harris – Dood als een vampier

Het is een feit: Sookies broer Jason verandert nu ook bij volle maan in een weerpanter. Nadat hij in het vorige boek meerdere malen is gebeten, is het nu werkelijkheid. Jason vindt het geweldig, samen met zijn nieuwe broeders uit Hotshot, gaat hij jagen bij de volle maan. Hij wordt echter geen volledige panter, maar een kruising tussen panter en mens, omdat hij geen volbloed is. Maar Jason is niet het enige waar Sookie zich druk om maakt: er worden namelijk veranderaars neergeschoten. Zo is er een jonge Weer vermoord en ligt de troepleider van de weerpanters, Calvin Norris, zwaar gewond in het ziekenhuis. Zelfs Sam, Sookies baas, wordt geraakt in zijn been. Hierdoor is hij genoodzaakt om de charmante vampier sheriff Eric te vragen om een van zijn barmannen in te mogen zetten. Hij stuurt zijn nieuwe barman om Sookie te helpen en om op haar te passen. Daarnaast raakt Sookie ongewillig verstrikt in Weerpolitiek, de oude troepmeester is overleden in een auto ongeluk en een van de kandidaten voor de opvolging is Alcide Hervaux’s vader. Omdat Alcide en Sookie vrienden zijn sinds ze samen naar Bill zochten in Missisippi, wil Alcide graag een beroep doen op Sookie.

Wederom weer een goed boek van Charlaine Harris, er gebeurt veel en daardoor blijft het spannend. Al worden de boeken wel lichtelijk voorspelbaar. Daarnaast wordt Sookie van alle kanten aanbeden, waardoor ze overkomt als een slet. Ze wordt bijna door alle mannelijke hoofdfiguren wel keer gezoend in Dood als een Vampier, en zoent gewoon met ze mee, zonder ze af te wijzen. Arme Jason heeft het ook niet makkelijk, hij raakt steeds verstrikt in problemen. De pantergemeenschap denkt namelijk dat hij de sluipschutter is…

Relatiewijs zit Sookie erg in de knoop en zal ze snel een keuze moeten gaan maken. Onbewust houdt ze namelijk vijf verschillende mannen aan het lijntje die allemaal naar haar verlangen, de een nog meer dan de ander. Eric weet nu ook wat er tussen hen gebeurd is in de periode dat hij geheugenverlies had. Sookie heeft hem namelijk het hele verhaal verteld en hij is nog steeds bereid alles voor haar te doen. Maar het blijft lastig om te bedenken voor welke van deze mannen Sookie nou uiteindelijk zal gaan.
(Elianne de Geus)


Dood als een vampier
Charlaine Harris
Prijs: € 14,95
ISBN: 978-90-245-3688-7

Leave a Comment