Recensie | Charlaine Harris – Club Dood

Vampier Bill Compton heeft zijn geliefde Sookie iets belangrijks te vertellen. Hij moet een paar dagen uit de stad om iemand op te zoeken. Op het eerste gezicht is dat niet zo bijzonder, maar toch waarschuwt hij Sookie dat als hij niet binnen acht dagen terug is, ze de vampier Eric moet waarschuwen. Maar dat hoeft niet, want Eric is degene die haar vertelt dat Bill gekidnapt is. Het ergste is nog wel, dat hij is gekidnapt door zijn eigen soort (én door weerwolven).
Sookie besluit hem te gaan zoeken en Eric haar ‘toestemming’, maar niet in haar eentje. Sookie wordt daarom vergezelt door de weerwolf, Alcide. Hij neemt Sookie mee naar Jackson, Mississippi, naar de club ‘Josephine’ – ook wel bekend als Club Dood. Gewone mensen mogen hier niet naar binnen, tenzij ze vergezelt worden door een bovennatuurlijk wezen. Hier ontmoet Sookie een aantal Weers die haar aanvallen, en de vampierkoning van Mississippi, Russel Eddington. Sookie heeft een slecht gevoel over Bill en blijft bij Russel in de buurt, omdat ze denkt dat hij er meer van weet.

Club Dood is weer een mooi vervolg van de True Blood-serie. Sookie wordt wat losser en laat zich eens wat vaker gaan. Vooral in de afwezigheid van Bill voelt ze zich ook aan getrokken tot Eric en Alcide. Het nadeel van Club Dood is, in vergelijking met de tv-serie True Blood, dat het boek puur en alleen om Sookie draait. In de serie wordt het verhaal ook van andere kanten belicht en is het verhaal rondom Bill ook iets duidelijker. Wel ontwikkelen Erik en Pam, de vrouw die door Eric vampier gemaakt is, zich goed in Club Dood. Pam heeft een goed gevoel voor humor en Eric heeft nog steeds een zwak voor Sookie.

Club Dood bevat weer veel nieuwe bovennatuurlijke wezens. Zoals een club vormveranderaars, weerwolven en een kobolt. Daarnaast krijg je wat meer inzicht in de vampierwereld. Zo wordt er verteld over de koningin van Louisiana en de koning van Mississippi. Een erg leuk detail is dat de ware identiteit van de vampier Bubba eindelijk wordt onthuld. En het is iets wat je totaal niet verwacht.
(Elianne de Geus)


Club dood
Charlene Harris
Prijs: € 14,95
ISBN: 978-90-2453-281-0

Leave a Comment