Recensie | Cassandra Clare – Stad van vuur

Na het einde van Stad van Beenderen lijkt het even wat rustiger te zijn voor de vijftienjarige Clary Fray. Ze hebben haar moeder, Joycelyn, gered van Clary’s kwaadaardige vader, Valentijn. Alleen is Joycelyn nog steeds niet wakker geworden uit haar coma-achtige slaap.
Daarnaast probeert Clary Jace te ontlopen, ze kan nog steeds niet geloven dat hij haar broer Jonathan is en heeft het er erg moeilijk mee. Want hoewel ze toelaat dat Simon haar ‘zijn vriendin’ noemt, voelt Clary zich nog steeds tot Jace aangetrokken. Simon op zijn beurt heeft het daar erg moeilijk mee, zeker nadat hij noodgedwongen moet toekijken hoe Jace Clary zoent. Hij kan hier niet mee omgaan en gaat op bezoek hij de plaatselijke vampierclan om zichzelf iets aan te doen, met alle gevolgen van dien. Dat niet alleen, Valentijn heeft ook nog een paar verrassingen achter de hand voor zijn kinderen en wil koste wat kost afmaken wat hij al die jaren geleden is begonnen.

Dit tweede deel van de Kronieken van de Onderwereld doet niet onder aan zijn voorganger, maar het duurt iets langer voordat het boek op gang komt. Waar je met Stad der Beenderen meteen met je neus in de actie viel, heeft Stad van Vuur gewoon meer tijd nodig. De plannen van Valentijn hebben de tijd nodig om zich te ontvouwen en de eerste paar hoofdstukken draaien voornamelijk om de relatie tussen Jace en Clary en hoe ze van kleine gebeurtenissen in veel grotere en gevaarlijkere rollen.

Maar de balans is goed. Het boek leest als een trein en eenmaal in het verhaal is het moeilijk weg te leggen. Het heeft van alles wat, romantiek, actie, spanning en een aantal wezens die je niet in een donker steegje wilt tegenkomen. Kortom, leuk voor iedereen die een niet al te zwaar boek wil lezen, maar wel een goed verhaal wil.
(Stéphanie de Geus)


Cassandra Clare
Stad van vuur
Prijs: € 18,95
ISBN: 978-90-4432-912-4

Leave a Comment