Recensie | Atalanta Nèhmoura – Drakenruiter

UdW DrakenruiterAïn, de kroonprins van Silkon, is de enige die de duistere magiër Nemroth kan verslaan. Hij is de Ene en zijn lot staat beschreven in De Kronieken van Ulriach de Waanzinnige. Door de magie te verzamelen van stukken kristal – welke ooit heeft toebehoord tot Dask, de Kristalmagiër – kan hij genoeg macht verkrijgen om dit te bewerkstelligen. Bijgestaan door zijn elfenvrienden gaat hij de strijd aan om zijn doel te bereiken en de stukken bijeen te zoeken. Hun missie is levensgevaarlijk en brengt hen door vijandige gebieden. Landen zijn in oorlog en de duisternis probeert vat op hun wereld te krijgen. Ze stuiten op legers die Aïn weten te overtuigen aan hem te binden, waardoor hij sterke bondgenoten verzameld. Allen vechten hun eigen strijd tegen de duisternis en de Sakahr, de strijders van de Heren van Drie die Gryold op de troon van Silkon hebben gezet. Nu hebben ze een gezamenlijk doel. Aïns missie is niet alleen de duistere magiër verslaan, maar ook Silkon terug winnen. Terwijl hij vecht om de magie te beteugelen en de kracht van de kristallen te doorgronden, komt Aïn erachter dat hij al langer met deze strijd te maken heeft dan hij aanvankelijk dacht. Zijn strijd tegen Nemroth is amper begonnen maar zijn verlies is nu al groot. En dan is daar Hirta de heks, met de Kronieken van Ulriach de Waanzinnige…

De avonturen volgen zich razendsnel op in dit tweede deel van De Kronieken van Ulriach de Waanzinnige. Daar waar het eerste deel stopte gaat dit deel in een flink tempo verder. Juist doordat de avonturen elkaar snel opvolgen, moet je goed in de gaten houden waar je bent. Doordat er niet veel ruimte is besteed aan het uitdiepen van bepaalde situaties, ontbreekt diepgang. Atalanta Nèhmoura probeert het verhaal vanuit het perspectief van diverse personages te vertellen waardoor men veel mist van wat er in Aïn, de eigenlijke hoofdpersoon, omgaat. Ook zie je hierdoor dat in een hoofdstuk vaak van perspectief gewisseld wordt, waardoor de samenhang je soms ontgaat. Het is heel opvallend dat gezworen vijanden erg snel bevriend raken bij tussenkomst van Aïn. Dat komt erg onnatuurlijk en komt onlogisch over.

Net als in het eerste deel van De Kronieken is de schrijfstijl van Nèhmoura plezierig om te lezen. De dialogen zitten beter in elkaar dan in het eerste deel, al kan er nog steeds wat meer aandacht aan besteed worden. Dit heeft onder andere te maken met het uitdiepen van situaties. Het kaartje voorin het boek is nog steeds dezelfde en is onoverzichtelijk met te veel informatie van zaken die niet in het boek genoemd worden.

Drakenruiter is het tweede boek in de Kronieken van Ulriach de Waanzinnige van Atalanta Nèhmoura. Dat het een vervolg is, is erg duidelijk. Om het boek te begrijpen is het noodzakelijk de voorgeschiedenis te kennen en is het lezen van het voorgaande deel een vereiste. Het is echter geen straf. Als je eindelijk door het eerste deel heen ben, wacht er een beter tweede deel. Het belooft zeker wat voor de volgende avonturen van Aïn.
(Marieke Pallada)

Untitled-3.5
Drakenruiter
Atalanta Nèhmoura
Pagina’s: 290
Leeftijd: 12+
ISBN: 978-94608-6039-3
Uitgeverij: Books of Fantasy
Boek prijs: € 16,95
Eboek prijs: € —-

Leave a Comment