Recensie | Alexy Pehov – De Weg van de Schaduw

Nu ze een van hun metgezellen hebben verloren zetten Harold en zijn reisgenoten toch hun tocht voort om bij het Bottenpaleis te komen. Voordat het echter zo ver is komen ze heel wat vijanden tegen die hen proberen tegen te werken. Ze moeten hoe dan ook samenwerken om hun vijanden te verslaan en hun doel te bereiken: de magische hoorn vinden om de Naamloze te verslaan.

Hoewel De Weg van de Schaduw meer actie had dan het eerste deel, De Vloek van de Schaduw, kostte het meer moeite om in dit deel op gang te komen. In tegenstelling tot andere schrijvers helpt Alexey Pehov de lezer niet met een korte samenvatting van het vorige deel. Aan de ene kant een pluspunt, aan de andere kant ook weer niet, aangezien het eerste deel weinig indruk heeft gemaakt. Echt een verbetering is dit boek dan ook niet. Net als in het eerste deel mist de diepgang en gebeurt er eigenlijk niet veel. Ze zijn onderweg en ze blijven het hele boek ook onderweg. Aan het einde zijn ze dan ook nog steeds niet bij het Bottenpaleis aangekomen. Daarnaast is het boek erg rechttoe rechtaan. Het wijkt amper af van de hoofdverhaallijn. Ook is de schrijfstijl van Pehov er niet veel beter op geworden en moet je als lezer goed je hoofd bij het verhaal houden om niet te verzanden.

Gelukkig zorgt Kli-Kli voor een komische noot in het verhaal en ook Harolds held-tegen-wil-en-dank houding is enigszins vermakelijk. Toch hadden veel situaties en gevoelens beter uitgewerkt mogen worden. Jammer voor een auteurs wiens eerste deel werd aangeprezen als ‘de nieuwe Tolkien’.
(Stéphanie de Geus)


Weg van de Schaduw
Alexy Pehov
Pagina’s: 416
ISBN: 9789022560419
Uitgeverij: De Boekerij
Boek prijs: € 19,95
Eboek prijs: € 15,95

Leave a Comment