Recensie | Aimee Carter – De Godinnenwraak

9200000023963234Kate heeft als enig meisje de Godinnentest doorstaan, waarna ze door de goden onsterfelijk is gemaakt. Nu is ze er helemaal klaar voor om zich bij Henry, de machtige koning van de onderwereld te voegen. Helaas is het leven samen met Henry in zijn paleis niet helemaal wat ze ervan had verwacht. Hij heeft haar zelfs nog niet één keer gekust sinds ze terug is uit de bovenwereld! Houdt hij eigenlijk wel van haar? Dan wordt Henry het slachtoffer van Calliopes wraakzucht en wordt hij door haar toedoen ontvoerd door het enige wezen dat machtig genoeg is om hem te doden: Kronos, de koning van de Titanen. Terwijl de andere goden zich opmaken voor een strijd die het einde van alles kan betekenen, gaat Kate op zoek naar de Tartarus om Henry te redden. Al snel beseft ze dat ze het niet in haar eentje kan en dat ze hulp nodig heeft. Hulp van de enige vrouw die ze nooit had willen ontmoeten: Persephone, Henry’s grote liefde…

Het tweede deel uit de serie pakt het verhaal zes maanden na het einde van deel een op. Kate heeft haar vakantietijd gehad en keert terug naar de onderwereld om tot koningin gekroond te worden. Vanaf het eerste moment stapelen de misverstanden tussen haar en Henry zich (natuurlijk) op. Daarbij helpt het niet dat Calliope allerlei narigheid uithaalt en zelfs Kronos uit zijn gevangenschap bevrijd. Nadat de goden door het tweetal gevangen worden genomen is het aan Kate om hen te redden. Dat ze daarbij haar zus nodig heeft, is iets waar ze niet blij mee is.

Het verhaal draait vanaf het begin om Kate en haar ontwikkeling van onzeker tienermeisje tot koppige, zelfzekere jonge vrouw. Dat laatste komt alleen niet helemaal naar voren. De onzekerheden van Kate, of ze wel geschikt is als godin en vrouw van Henry bijvoorbeeld, spelen daarvoor een te overheersende rol. Soms is het bijna irritant en schreeuw je naar de pagina’s dat ze maar eens met elkaar moeten praten. Daaruit blijkt dan wel weer je betrokkenheid bij de karakters en hun geluk – iets wat Carter heel goed weet te creëren. Uiteindelijk praten de personages natuurlijk met elkaar en krijgen Kate en Henry ook de romantische relatie die we vanaf het eerste boek al aan voelden komen.

Hoewel de onzekerheden van Kate er soms irritant dik bovenop liggen, is het een spannend verhaal en al met al een waardige opvolger voor het eerste deel. Als kers op de taart eindigt het boek ook nog eens met een geweldige cliffhanger.
(Rebecca de Man)

Untitled-3
De Godinnenwraak
Aimee Carter
Pagina’s: 318
Leeftijd: 15-18
ISBN: 978-90347-5590-2
Uitgeverij: Harlequin Holland
Boek prijs: € 9,95
Eboek prijs: € 8,99

Leave a Comment