Nieuws | Winnaars Wolfgang Hohlbein-prijsvraag

Hohlbein - De hamer van de goden JPGDe Hamer van de Goden en Thor van Wolfgang Hohlbein zijn bekend!

Wij daagden onze lezers uit en gaven hen een scenario dat ernstig overeenkomt met het begin van Hohlbein’s Thor en vroegen ons te vertellen wat er was voorgevallen. Uit alle inzendingen hebben we twee winnaars gekozen.

Ons scenario was: je wordt wakker middenin een sneeuwstorm, omringd door een roedel wolven. Naast je liggen een huis- tuin- en keukenhamer, een buidel met goud en drinkhoorn waar duidelijk honingwijn in heeft gezeten. Oh ja: en je bent naakt tot op je ondergoed. Wat is er gebeurd?

Margot Knapen schreef:

Je bent een weeskind en bent opgegroeid bij de wolven (kleren zijn dus niet nodig). Eindelijk ben je 16 jaar geworden (als kado kreeg je een flinke buidel geld) en om dat te vieren ben je eens flink gaan drinken. Zoveel zelfs dat je helemaal los ging. De wolven irriteerden zich mateloos en na een paar uur pakte een van hen een hamer en sloeg je neer.

En Danielle Mertens verklaarde:

Ik denk dat ik de nacht na het lezen van Thor teveel honingwijn heb gedronken waarna ik met een hamer uit de garage naar een dierentuin ben gelopen om bij de wolven te zijn.

Margot Knapen en Danielle Mertens, bedankt voor jullie creativiteit en van harte gefeliciteerd! De Hamer van de Goden en Thor van Wolfgang Hohlbein komen zo spoedig mogelijk naar jullie toe.

Leave a Comment